banner564

Eroğlu uyardı

Cumhurbaşkanı, “Yakınlaşmaları yok sayma iki halkın da anlaşma inancını sarsar” dedi

Eroğlu uyardı
banner598

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, her iki halkın çözüm anlayışı içerisinde olduğunu ancak Kıbrıs Rum tarafının zamana oynadığını; bunun da halkların anlaşma inancını sarsabileceği uyarısında bulundu.

Eroğlu dün bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada, müzakerelerde Kıbrıs Rum tarafının yakınlaşma sağlanan tüm konuları hiçe saymak istediğini bunun da “zamana oynama” şeklinde değerlendirilebileceğini kaydetti.

Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs Rum Yönetimi başkanı seçilmeden önce Birleşmiş Milletler parametreleri dikkate alınarak varılan yakınlaşmalar ve uzlaşılara işaret eden Eroğlu, “Bunları yok sayarak müzakerelere sıfırdan başlamak uzun zaman kaybı demektir. Halbuki her iki halk da Kıbrıs’ta bir anlaşma olması anlayışı içerisinde, özellikle Kıbrıs Türk halkı kısa zamanda bir anlaşmaya varılacağı inancına sahip. Bu gibi zamana oynama oyunlarıyla halkların anlaşmaya olan inancı sarsılabilir. Bir anlaşma umudu umutsuzluğa dönüşebilir” dedi.

 

“77 sayfalık yakınlaşmayı yok sayıyor”

Kıbrıs Türk tarafının bunu dikkate alarak geçmişte varılan yakınlaşmaları göz ardı etmeden müzakerelerin devam etmesi arayışı içerisinde olduğunu belirten Eroğlu, Mirleşmiş Milletler Genel Sekreteri eski Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’in hazırladığı 77 sayfalık yakınlaşmalar dosyasına işaret ederek “Anastasiades, Downer’in hazırladığı bu yakınlaşmaları yok sayma gayreti içerisinde” dedi.

Söz konusu belgede BM parametrelerine uyumlu yakınlaşmaların da bulunduğunu kaydeden Eroğlu, “Bunları yok sayamayız” dedi.

 

Diyabet Derneği’ni kabul etti

Öte yandan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün, Kıbrıs Türk Diyabet Derneği’nin yeni Başkanı Mustafa Oymacı ve bazı Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Oymacı, ziyarette yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde yürütülen “Diyabet Önlenebilir Kampanyası”nın halen sürdüğünü ve amaçlarının kampanyayı devam ettirmek olduğunu söyledi.

Oymacı, kampanya kapsamında okullarda bilgilendirme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü, bilgilendirici afişler asıldığını, okul kitap ve defterlerinde diyabetle ilgili bilgilerin basıldığını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 02:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474