banner564

“Esas suçlu biz değiliz”

Moon Rose Hotel’deki soygunla bağlantıları olduğu iddiasıyla tutuklanan Pakistan uyruklu 2 zanlı, masum olduklarını savundu

 “Esas suçlu biz değiliz”
banner598
Girne-Karaoğlanoğlu bölgesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve ülke genelinde infial yaratan soygun olayı ile ilgili polis tarafından gözaltına alınan Pakistan uyruklu 2 zanlı, yapılan sorgulamanın ardından dün tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Moon Rose isimli tatil köyünde 14 Haziran tarihinde meydana gelen soygun olayı ile ilgili mahkemeye çıkarılan Pakistan uyruklu Muhammed Ajmal ile Mustag Ahmad Khan haklarındaki iddiaları kabul etmedi.
Olayla ilgili bilgileri mahkemeye aktaran polis, zanlılar Muhammed Ajmal ile Mustag Ahmad Khan’ın 14 Haziran tarihinde Girne-Karaoğlanoğlu bölgesinde Moon Rose isimli tatil köyünde meydana gelen soygun olayı ile ilgili gözaltına alındıklarını söyledi. Polis, meydana gelen olayda Moon Rose isimli işletmede çalışan Pakistan uyruklu soyguncuların, işletmeci Salih Aygın’ı otelin bodrum katına götürerek bağladıklarını ve iki bıçağı Aygın’ın ile boğazına dayayıp tehdit edip kasanın şifresini aldıklarını belirtti. 

Parayı alıp olay yerinden kaçmışlardı…
Polis, soyguncuların kasadan 90 bin TL çaldıktan sonra Aygın’a ait araçla olay yerinden kaçtıklarını ifade etti.
Olayla ilgili yapılan soruşturmada Aygın’a ait aracın 17 Haziran tarihinde üzerinde anahtar ile birlikte Girne’de park halinde bulunduğunu kaydeden polis, elde ettikleri bilgide aracı bırakan zanlıların taksi ile Lefkoşa’ya gidip adresi tespit edilemeyen bir yerlerde saklandıklarını dile getirdi.

Telefon ve internet üzerinden iletişim kurdular…
Polis, soygunculardan Sait Ulah isimli şahsın 19 Haziran tarihinde zanlı Muhammed Ajmal ile saat 04.00 sıralarında 12 dakikalık görüşme yaptığını, yine Ulah’ın 11 Haziran tarihinde de zanlı Mustag Ahmad Khan ile internet üzerinden 20 dakikalık sözlü görüşme yaptığını tespit ettiklerini ifade etti. Polis, soygun olayından sonra yapılan görüşmeler üzerine iki zanlının suçla bağlantılı olabilecekleri gerekçesi ile gözaltına alındıklarını ve evlerinde arama yapıldığını kaydetti. 

Evlerinde suç unsuru hiçbir şey bulunamadı
Evlerde yapılan aramada suç unsuru herhangi bir şey bulunmadığını kaydeden polis, her iki zanlının Lefkoşa’da yaşadığını, soyguncuların zanlıların evinde saklanıp saklanmadığına dair araştırma başlattıklarını açıkladı.
Polis, zanlılar Muhammed Ajmal ile Mustag Ahmad Khan’ın geriye dönük telefon kayıtlarının inceleneceğini kaydeden polis, iki zanlının soruşturma amacı 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

“Suçlu değilsen teslim ol” dedim
Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün süre ile tutukluluk emri verdi. Soygunla bir alakaları olmadığını esas suçluların dışarıda olduğunu savunan zanlılardan mahkemede söz hakkı alan Muhammed Ajmal, Sait Ulah’ın kendisini aradığını, suçlu olmadığını söylediğini anlattı. Zanlı, “Beni aradı. Suçlu olmadığını söyledi. Ona teslim olmasını söyledim” dedi. Zanlı Mustag Ahmad Khan ise Sait Ulah’ın eskiden ev arkadaşı olduğunu, 150 TL borcu bulunduğunu ve bu nedenle onu aradığını öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474