banner564

Eski karakol restore edildi

Emekli Polisler Derneği’nin Gazimağusa Şubesi düzenlenen yoğun katılımlı bir törenle hizmete açıldı

Eski karakol restore edildi
banner598
KKTC Emekli Polisler Derneği (EPD) Gazimağusa Şubesi dün düzenlenen yoğun katılımlı törenle hizmete açıldı.
Açılışa, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, bazı bölge milletvekilleri, askeri erkan, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, bazı polis müdürleri ve çok sayıda polis teşkilatı üyesi katıldı.
Açılış töreninde konuşan EPD Genel Başkanı Nurettin Çırakoğlu, uzun yıllar hizmet verdikten sonra ihtiyaç fazlalığı nedeniyle kapatılan polis karakolunun devralınarak çok kısa sürede konforlu, çağdaş bir mekana dönüştürülmesinde katkısı olan KT Barış Kuvvetleri ve KT Güvenlik Kuvveteleri Komutanlıkları, Polis Genel Müdürlüğü, Mağusa Belediyesi ve Mağusa Polis Müdürlüğü’ne camia adına içtenlikle teşekkür etti.
Ülke genelinde şu anda hizmette olan tüm lokal binalarının sadece emekli polislere değil görevde olanlara ve halka da hizmet vermekte olduklarını belirten Çırakoğlu, üyelerinin diğer tüm emeklilerde olduğu gibi kamudan hizmet almakta zaman zaman zorlandıklarını ifade ederek, devleti yönetenlerden bu sorunlara en erken zamanda çözüm bulmalarını istedi. 

“Vekaleten yönetime artık son verilmeli ”
Güvenlik Güçlerini ve Polis Teşkilatını suç teşkil eden bazı olaylar bahane edilerek kimi siyaset kimi ticaret kimi makam uğruna temelsiz, mesnetsiz, beyanatlarla yıpratmaktan vaz geçilmesini beklediklerini belirten Çırakoğlu, yapılan haksız saldırıların emekli polisler kadar halkı da tedirgin ettiğini söyledi. Çırakoğlu, polis genel müdürlüğünün siyasi otorite tarafından 1 yıldır vekaleten yürütülmesine artık son verilmesi gerektiğini bu tür saldırılara karşı bundan böyle dernek olarak yasal zeminde mücadele etme kararlılığında olduklarını vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Gürler: Bina tarihsel bir anlam kazandı
Kurdele kesiminden önce söz alan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, teşkilata yıllarını veren emekli polislerin böylesine çağdaş, pırıl pırıl bir mekanda zamanlarını birlikte paylaşacak olmarından teşkilat olarak mutlu olduklarını söyledi. Polis Karakolu olarak da uzun yıllar kent insanına hizmet veren binanın restore edilerek hizmete açılmasıyla tarihsel bir anlam da kazandığına işaret eden Gürler, Emekli Polis Derneği başkan yetkililerine, Mağusa Şubesi yöneticilerine, komutanlık ve belediye başkanlığına verdikleri emekler nedeniyle teşekkür etti. Son konuşmayı yapan Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de kentin merkezi bir yerine varlıklarından her zaman için onur ve kıvanç duyduğu polis emeklileri ve çalışanlarının sosyal bağlarını güçlendirecek modern bir mekan yaratmanın onurunu yaşadıklarını bildiridi. Arter, dernek yöneticilerini gayretli çalışmaları nedeniyle tebrik ederken derneklerine sahip çıkarak alanı dolduran üyeler, polis mensupları ve halka da teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474