banner564

Eskiye dönüş

Savaşta kurşun geçmesin diye kullanılan kum torbaları, şimdi de yağmur ve lağım sularına karşı kullanılıyor

Eskiye dönüş
banner598
Zorkun TAŞER
Meteoroloji Dairesi’nin dün, başkent Lefkoşa ve civarında kuvvetli sağanak ve fırtına beklendiği yönündeki açıklamasından sonra, iki gün üst üste kabus yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere; sivil savunma, belediye ve itfaiye ekipleri seferber oldu.
Açıklamada, metrekareye 21-50 kg yağış düşeceği, kısa süreli ve hortum olacağı yönündeki uyarı ise varolan korkuyu paniğe dönüştürdü. Özellikle Lefkoşa Sanayi bölgesindeki birçok işyeri sahibi yollarda mahsur kalmamak için dükkanını erkenden kapatıp evin yolunu tuttu.
beklendiği bildirilince, vatandaş paniğe kapıldı.

Kum torbalarıyla tedbir
Yapılan açıklama nedeniyle korkuya kapılan çok sayıda vatandaş, evlerinin önünde kum torbalarıyla yağmura karşı önlem alırken, Sivil Savunma, belediye İtfaiye ve polis ekipleri de su taşkını yaşanan bölgelerde önlam almak için canla başla çalıştı.


Belirli noktalarda ekipler nöbet tuttu
Korkuyla bekelenen ve dün öğleden sonra başlayan fakat açıklandığı kadar etkili olmayan yağmur başlar başlamaz sokağa dökülen ekipler, yağmur sularının sele dönüştüğü noktalarda önlem aldı.
Belediye çalışanları da boş durmayarak tıkalı olan logarları açmak için çaba sarf etti.

Halk megafonla uyarıldı
Öte yandan dün yaşanan ilginç olaylardan bir tanesi de LTB’de görevli ekiplerin, su baskını yaşanan bölgelerde yağmurdan önce arabayla dolaşarak megafonla halkı uyarması oldu.


Doktoroğlu’nun adresi de kaderi de aynı
Sanayi bölgesinde bulunan ve iki gün üst üste yağan yağmurda resmen suya gömülen Doktoroğlu isimli iş yerinde ise dün felaketin izlerini silmek için hummalı bir temizlik çalışması vardı. Her yağmur yağdığında meydana gelen su baskını nedeniyle yıllardır  büyük zarar uğrayan fabrika sahipleri, son baskında da binlerce liralık kıyafetin kullanılamaz hale geldiğinden dert yandı.

 
“Yağmur başlayınca dükkanı terk ediyoruz”
Yine sanayi bölgesinde bulunan bir başka iş yeri sahibi olan Gülderen Arca ise, “İki yıldır sentetik çim işiyle uğraşıyoruz. İki yılda üç veya dört kez su baskınına uğradık. Yağmurun başladığını görür görmez artık dükkanı kapatıp kaçıyoruz. Ürünlerimize bir zarar gelmese de yağmur başladığın da dükkanda kalırsak çıkıp evimize gidemiyoruz. Çünkü içeride mağdur kalıyoruz. Kaç yıldır bu durum bu şekilde devam ediyor. Ama hiç kimsenin önlem aldığı falan yok. Eşim aracıyla önceki günki yağmurdan sonra unuttuğu telefonunu alabilmek için dükkana geri döndü ama aracı jip olamasına rağmen içeriye giremedi. Artık siz düşünün suyun boyutunu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474