banner564

Esnaf sıkıntıda

KTEZO, Kıb-Tek’i ziyaret ederek, gündemde olan tarifelerle ilgili indirim konusunu görüştü

Esnaf sıkıntıda
banner598
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu (Kıb-Tek) ziyaret ederek, gündemde olan tarifelerle ilgili indirim konusunu görüştü.
Kıb-Tek’ten verilen bilgiye göre, Kıb-Tek binasında gerçekleştirilen toplantıda sıkıntılarını dile getiren Esnaf ve Zanaatkar Odası heyetiyle Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve Genel Müdür Mehmet Salih Gürkan görüştü. 
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası yetkililerinin görüşmede, “çifte fatura ödediklerini ve fiyat uygunluğu talep ettiklerini” dile getirdiği belirtilen açıklamada, İsmet Akim de, kurumun hiçbir kar amacı gütmeden esas hedefinin; “arz güvenliği ve en makul elektriği üretmek” olduğunu vurguladı. 

Gürkan: Aşırı fiyat farkı olmayacak
Mehmet Salih Gürkan ise, yapılacak düzenleme ile tarifeler arası bir dengenin sağlanacağını, böylece en yüksek tarife ile en düşük tarife arasında aşırı fiyat farkı olmayacağını dile getirdi. Tarifelerde yapılacak indirimin kademe kademe yapılmasının planlandığını, böylece indirimlerde kalıcılık sağlanacağını belirten Gürkan, “Son 6 yılda Üretim İletim ve Dağıtım şebekesine hiç yatırım yapılmadı. 2012-2013 yıllarında yakıt fiyatlarındaki artışa uygun olarak tarife düzenlemesi yapılmadığı için 176 milyon TL’lik bir borç miktarı oluşmuştur. Kurumun hiçbir kar amacı gütmeden, tüm kazancını maliyetlere harcamaktadır” şeklinde konuştu. Gürkan, bir sonraki görevin “maliyet bazlı bir düzenlemeyle tarifelere indirim uygulamak” olduğunu belirtti. 
Oda Başkanı Mahmut Kanber, elektriğin elzem tüketim maddelerinin başında geldiğini vurgulayarak, esnaf ve zanaatkarlar için de en büyük girdi olan elektrikte indirim konusunda çalışma yapılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473