banner564

İriek serbest Obi hapiste

Gazimağusa’da uyuşturucu madde tasarrufu suçlaması ile tutuklanan Nijeryalıların soruşturmaları tamamlandı

İriek serbest Obi hapiste
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Narkotik Şube ekiplerinin yaptığı baskın sonucu “Senttik cannabinoid” türü uyuşturucu madde tasarruf ettikleri tespit edilen Chuckwvebuka Godson İriek ile Jack Fidelix Obi, soruşturmalarının tamamlanmasının ardından dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, zanlıların 6 Ocak 2015 tarihinde Gazimağusa’da  meydana gelen uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf etme suçları ile methaldar olduklarını söyledi.  Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Kavaz, zanlı 1 aleyhine 90 miligram “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi alma ve tasarruf etme, zanlı 2 aleyhine ise 842 miligram “senttik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi alma tasarruf etme ve 90 mg “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu  maddeyi verme suçları ile ilgili dava getirdiklerini söyledi.  Zanlı 1’ in Doğu Akdeniz Üniversitesinde öğrenci olduğunu anlatan  Kavaz, zanlı 2 Jack Fidelix Obi’nin 11 Kasım 2011’den beri KKTC’de kaçak olarak bulunduğunu kaydetti.  Kavaz, zanlı 1’in uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep ederken, zanlı 2’nin 45 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

2 kişi mahkemeye çıkarılmadan serbest
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlı1’ in 5 bin TL nakdi kefalet yatırması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna Ispat-ı vücut yaptırması şartı ile serbest bırakılmasına  karar verirken, zanlı 2 Fidelix Obi’nin 45 günü geçmemek şartı ile davları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.  Öte yandan mesele ile ilgili daha önce zanlılar ile beraber tutuklanan John Andrew Onuche ile David Okwvadırıodina’nın konu suçla bir ilgilerinin olmadığı tespit edildiğinden mahkeme huzuruna çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474