banner564

Esnaf tepkili

İş azlığı nedeniyle faturaları ödeyemeyecek duruma geldiklerini söyleyen işyeri sahipleri, yeni uygulanacak 3’lü elektrik tarifesinin var olan sorunu daha da artıracağını söylüyor

Esnaf tepkili
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın Suriçi esnafı satışların oldukça durgun olduğunu ve dükkan kiralarını çıkaramayacak duruma geldiklerini ifade etti. Diyalog muhabirine konuşan esnaf siftah yapmadan eve döndükleri günlerin olduğunu da belirterek, suriçi bölgesinde alt yapı sorunu olduğunu, sokak aydınlatmalarının bile çalışmadığını ifade etti. Esnaf ayrıca yeni uygulanacak olan 3’lü elektrik faturası tarifesini beğenmediğini de dile getirdi. Esnaf, “En büyük şikayetimiz piyasanın kötüye doğru gidişi ve elektrik faturalarıdır. Ayrıca elektriğe uygulanan yeni tarifeden memnun değiliz, gerek insanların evlerinde en fazla olduğu vakitler, gerekse işyerlerimizde olduğumuz vakitler tarife yüksek. Ancak insanların uykuda olduğu gece ile sabah arası ucuz, böyle bir tarife olamaz” dedi.
Esnaf ne dedi
Salih Oktay: Satışlarımız çok kötü. Piyasa çok durgun, ancak dükkan kiralarımızı ödeyebiliyoruz. Yeni yıl gireli 3 ay oldu ancak satışlarda hiç bir canlılık yok. Alt yapı suriçinin en büyük sorunudur. Sokak aydınlatmaları çok yetersiz, defalarca dile getirmemize rağmen kimse ilgilenmedi, sorun halen daha devam ediyor. En güzel yerlerde olan dükkanlar kapanmış durumda, bu yerlerin yeniden güncellenmesi lazım. Binalar eski ve kaderine terk edilmiş halde duruyor. 
Haldun Birsoy: Satışlarımızda mevsimsel bir düşüş yaşanıyor, düğün mevsimi olmamasından ötürü satışlarımız şu an durgunlaşmış vaziyettedir. En büyük şikayetimiz piyasanın kötüye doğru gidişi ve elektrik faturalarıdır. Ayrıca elektriğe uygulanan yeni tarifeden memnun değiliz, gerek insanların evlerinde en fazla olduğu vakitler, gerekse işyerlerimizde olduğumuz vakitler tarife yüksek. Ancak insanların uykuda olduğu gece ile sabah arası ucuz, böyle bir tarife olamaz.
Yasemin Özboltaşlı: Mevsimden dolayı satışlarımızda bu aralar bir düşüş yaşanmakta, gerek düğün mevsimi olmaması, gerekse sevgililer günü gibi özel günlerin geride kalması bizim de satışlarımızı düşürdü. En büyük şikayetimiz elektrik faturaları, son uygulanacak tarifeden memnun değiliz, gece ile sabah arasındamı çalışalım, bu tarife ile insanlar daha fazla fatura ödeyecekler.
 Celal Yeşilada: Satışlarımız kötü durumda. Mart ayı genelde geçiş dönemi olduğu için bu durgunluğu yaşıyoruz. Dükkan kiraları aşırı yüksek. Alışveriş merkezinde kirada olduğumuz bir dükkanımız var, astronomik bir rakam ödüyoruz, birçok ay kirayı elde ettiğimiz satıştan değil kendi cebimizden ödemek zorunda kalıyoruz. En büyük şikayetimiz parasızlık, daha doğrusu piyasaya para akmamasıdır. Piyasaya para akmadan çark dönmez ki biz çarkın en son noktasındayız. Kuyumcu olduğumuz için lüks sınıfına giriyoruz, ancak buna rağmen piyasaya para aktığı zaman biz de kazanıyoruz. Son uygulanan elektrik tarifesini saçma buluyorum, herhalde işlerimizi gece ile sabah arasında halledeceğiz.
İbrahim Küçük: Satışlarımızdan memnunuz, dükkan kiramızı rahatlıkla çıkarabiliyoruz. Ancak çarşının görselliğinden şikayetçiyiz, düzenleme ve ışıklandırma yok. Yeni uygulanacak olan elektrik tarifelerini beğenmedik, gündüz herkes işinde gücünde, gece ile sabah arası da uykuda, bu faturalar gece çalışan işletmecilere yarayacak.
Sabri Umay: Yeni yıl gireli 3 ay oldu iş yok, bugün daha siftah yapamadık. Günde 50 TL’nin üzerinde kazancımız yok. Dükkan kiralarımızı çıkaramıyoruz, en büyük şikayetimiz turistlerin suriçinin aşağı bölgesinde indirilmesi ve buraya turistin gelmemesidir.
Hasan Özbil: Satışlarımız çok düşük, çarşıya gelip giden var ama dükkana gelen giden yok. Ancak dükkan kirasını çıkarabiliyoruz, zaten artık dükkan kirasını çıkarabilmek için çalışıyoruz çünkü daha fazlasını kazanmamız imkansız, en büyük sıkıntımız turisti bölgeye çekemiyoruz, belediyenin bu konuda birşeyler yapması gerekir, elektriğe çok para gidiyor, bizim faturalarımızda indirim yapılması gerekir çünkü buzdolaplarımız 24 saat açık olmak zorunda.
Güven Başarır: Satışlarımız çok zayıf, alışveriş yapan yok, Allah’tan bina kendime ait yoksa kirada olsam kesinlikle dükkan kirasını çıkaramazdım. En büyük şikayetimiz suriçi artık bitmiş durumda, arada bir 3-5 tane turist gelmese hiç iş yapmayacağız, işimiz çok zor, yerli halk gelmiyor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473