banner564

Esrarı DNA testi çözecek

Ormanlık alanda ayrelli toplayan çift tarafından bulunan insan cesedinin, 6 ay önce kaybolan 56 yaşındaki Alzheimer hastası Halit Koçak’a ait olabileceği iddia ediliyor

Esrarı DNA  testi çözecek
banner598
Hüseyin ÇİÇEK   
İskele’ye bağlı Taşlıca ile Derince köyleri arasındaki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde kimliği belirlenemeyen insan cesedi bulundu. Kemik yığınına dönüşen ceset üzerinde kıyafetler de tespit edilerek emare olarak alındı.
Elde edinilen bilgiye göre kemikler dün saat 13.30 sıralarında bölgeye ayrelli toplamaya giden bir çift tarafından bulundu. Gördüğü manzara karşısında şoka uğrayan çift durumu derhal polise bildirdi. İskele Adli Şube Amirliğine ait ekiplerin yanı sıra çok sayıda olay yeri inceleme uzmanı bölgeye giderek kemikler ve kıyafetler üzerinde incelemelerde bulundu.

Kayıp şahıslarda olay yerine geldi
İskele Polis Müdürü yardımcısı Mustafa Ceylanlı’nın yanı sıra Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’de olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Olayın duyulmasının ardından Kayıp Şahışlar Komitesi’nden bazı yetkililer ve bir ekip te olay yerine intikal etti.
Ceset üzerinde saatlerce inceleme yapan polis ekipleri cesedin 4-5 ay önce ölmüş olabileceği bulgusuna vardı. 
Ormanlık alanda bulunan köpek ve tilkilerin cesede ait kemikleri yaklaşık 10 metrekarelik bir alan a yaydığını da belirleyen polis ekipleri gün boyu yaptığı çalışmalar sonucunda cesedin kime ait olduğu belirlenemezken, cesedin cinsiyeti hakkında da her hangi bir ipucuna ulaşılamadı.

Cesedin, Halit Koçak’a ait olduğu iddia edildi
Taşlıca köyü yakınlarında dün bulunan ve kemik yığınına dönüşen cesedin yaklaşık olarak 5 ay önce kaybolan Alzheimer hastası Halit Koçak’a ait olduğu iddia edildi.  
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayı içerisinde kaybolan 56 yaşındaki Alzheimer hastası Halit Koçak, o dönemde yapılan tüm geniş çaplı aramalara rağmen bulunamamıştı.  Polisin cesedin 4-5 aylık olabileceği yönündeki açıklaması da cesedin Halit Koçak’a ait olma ihtimalini güçlendiriyor.

DNA testinden sonra belli olacak
Polisin gün boyu süren incelemesinin ardından tek tek toplanan kemikler incelenmek üzere Lefkoşa’ya gönderildi. Yapılacak olan DNA incelemesinin ardından cesedin kimliğinin tespit edilmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474