banner564

‘Etişir Artık’

Burslarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan öğrenciler, ‘gelin görüşelim’ diyen bakanlık yetkililerine yumurta ile karşılık verdi

‘Etişir Artık’
banner598
Üniversite öğrencileri, burslarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle dün Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaparak, bakanlığa yumurta attı. 
Yürürlükteki Burs Tüzüğü’ne göre burs alan ve “Burs Haktır İnisiyatifi” altında toplanan üniversite öğrencileri, burslarının düzenli yatırılmasını talep ederek, mevcut durumu eleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri öğrencilere ‘gelin konuşalım’ çağrısı yaptıysa da, bu çağrı reddedildi. Öğrenciler eylemlerini yarıda kesmedi ve olaysız şekilde sona erdirdi.
Bu arada öğrencilerden biri “Paris” isimli köpeğini de eyleme getirdi. Eylem sonunda “Paris” havaya kaldırıldı ve “O da bize destek veriyor” denildi.

Trampet ve düdükler eşliğinde yürüyüş
Üniversite öğrencileri, Lefkoşa’daki Kuğulu Park’ta toplanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü. Trampet ve düdükler eşliğinde yürüyüş yapan üniversite öğrencileri, “Etişir Artık” yazılı büyük bir pankart açtı. 
Öğrenciler, “Sadaka Değil Burs Hakkımızı İstiyoruz”, “Gelecek Bizlerin Ellerindedir”, “Müşteri Değil Öğrenciyiz” gibi pankartlar da taşıdı.
Yürüyüş sırasında “Öğrenci Birlik Olsa Dünya Yerinden Oynar”, “Direne Direne Kazancağız” gibi sloganlar atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın önüne varıldığında Osman Karaman “Burs Haktır İnisiyatifi” adına bir basın açıklaması yaptı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473