banner564

Evinde ‘gizli bölme’ bulundu

Birçok suçlama yüzünden tutuklanan Polis müfettişi Gülay Bayram Çekici, anjiyo olduktan sonra dün sedyede mahkemeye götürüldü

Evinde ‘gizli bölme’ bulundu
banner598

Suna ERDEN

   Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli olduğu 2016-2018 yılları arasında görevini kötüye kullandığı, rüşvet talep ettiği,  soruşturma aşamasında olan gizli bilgileri ifşa ettiği ve haksız mal edindiği, soruşturma dosyalarındaki kanıtları çaldığı iddiasıyla tutuklanan Polis müfettişi Gülay Bayram Çekici dün sedyede mahkemeye çıkarıldı.
   Her geçen gün yeni bulgular elde eden polis, dünkü duruşma sırasında Günay Çekici’nin evinde ‘Gizli bölme’ bulduklarını açıkladı. Ele geçirilen 5 adet cep telefonunda 75 bin görüntü bulunduğuna dikkat çeken polis, 7 video dosyasının da incelemeye alındığını belirtti. Tutuklanma sonrasında kalp rahatsızlığı yaşayan Çekici’nin 2 gün önce anjiyo olduğu kaydedildi.

Özel ekip kuruldu…
Polis bünyesinde kurulan özel bir ekip tarafından yürütülen soruşturmada her geçen gün yeni bulgulara ulaşılıyor.
Zanlının cep telefonundan sildiği görüntü ve fotoğrafları geri getirmeyi başaran polis, incelenen kanıtlardan Çekici’nin evinde gizli bölme olduğunu tespit etti.
Açığa alınan ve tüm banka hesapları dondurulan zanlının 2016 yılında polisin takibinde olan bir kişi ile görüşüp bilgi sızdırdığı belirtildi. 
Zanlı hakkında bu yönde yeni bir soruşturma daha başlatıldı. Ayrıca zanlından rüşvet alan bir kişinin suçla bağlantılı arandığı kaydedildi.
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde 2 Eylül’de anjiyo olan zanlı dün sağlık görevlileri eşliğinde mahkemeye getirildi.

Hesapları şüpheli
Soruşturmayı yürüten Başmüfettiş Tarkan Kızıltuğ, zanlı hakkındaki suçlamaların 2016-2018 yılları arasında meydana geldiği öne sürülen ‘kamu görevlisinin rüşvet talebi’, gizli bilgilerin ifşası’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘haksız mal edinme’ iddiaları olduğunu söyledi.
Kızıltuğ, 28 Mart 2018 tarihinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından alınan bir dilekçede, zanlının bir akrabasının TC İş Bankası’nda bulunan para ve altınlarını zimmetine alıp, Girne’de ikamet ettiği apartman dairesi ve Esentepe’deki araziyi adına devraldığına ilişkin iddialar olduğu yönünde şikâyette bulunulduğunu söyledi. 
Polis, şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada zanlının bir bankada aile yakını adına olan 341 bin 600 sterlin ve 160 bin TL parayı kendi adına yatırdığının ve kasa kiraladığının tespit edildiğini açıkladı. 
Kızıltuğ, zanlının hesabında 39 bin Euro ve 43 bin sterlin bulunduğunu belirtti. 

Suçlulardan rüşvet istedi
Başmüfettiş Kızıltuğ, zanlının 2016 yılı Haziran ayında Girne’de aleyhinde soruşturma olan bir şahısla görüştüğünü ve ona gizli bir yazıyı gösterip, polisin baskınlarına karşı korumak adına rüşvet talep ettiğini söyledi.
Polis, yapılan bu tespit üzerine zanlı hakkında bu yönde yeni bir soruşturma başlatıldığını belirtti.
Kızıltuğ, mahkeme emriyle zanlının üzerinde, arabasında ve evinde arama yapıldığını anlattı. Kızıltuğ, yapılan aramalarda zanlının gayri yasal olarak bulundurduğu gizli ibareli resmi evraklar ile dosyaların, dizüstü bilgisayarların, hard-disklerin, CD ve emarelerin bulunarak emare alındığını söyledi. 
Kızıltuğ, ayrıca Mali Şube’de hala devam eden soruşturmalarla ilgili dosyalarda kayıp olan gizli belgelerin zanlının evinde bulunduğuna vurgu yaptı. 

Silinen kanıtlar geri getirildi
Kızıltuğ, zanlının tutukluluk süresinde 45 ifade alındığını, tasarrufunda bulunan binlerce evrakın ön incelenmesinin yapıldığını söyledi. 
Kızıltuğ, zanlıdan alınan 2 cep telefonundan açık olanın içinden 70 bin adet fotoğraf bulunduğunu, bunlardan 75’inin incelendiğini açıkladı.
Zanlının şifresi kırılan cep telefonundan silinen birçok verinin de Görüntü, Ses ve Data İnceleme Uzmanı tarafından kurtarıldığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Evinde gizli bölme bulundu
Kızıltuğ, telefonda silinen ve geri getirilen fotoğraflardan zanlının evinde gizli bir bölme olduğunun belirlendiğini açıkladı. Kızıltuğ, fotoğraf ve videolarla ilgili 75 adet fotoğraf ve 7 video dosyasının detaylı inceleneceğini anlattı.
Kızıltuğ, ayrıca zanlının evinden alınan 5 cep telefonunun dökümünün beklendiğini de mahkemeye aktardı. Kızıltuğ, laptop gibi dijital emarelerin analiz neticelerinin,6 kişinin daha telefon dökümlerinin beklendiğini ve birçok kişiyle görüşüldüğünü aktardı.
Sağlık durumu iyi değil
Kızıltuğ, zanlının 29 Ağustos’ta aleyhine 6 gün tutukluluk emri alındığını ve mahkeme emriyle tam teşekküllü tetkiklerinin yapılıp, müşahede altına alındığını ve 2 Eylül’de Koroner anjiyo yapıldığını söyledi.
Soruşturmanın devam ettiğini, 45 kişiden ifade alınacağını ve rüşvetle ilgili aranan bir zanlı olduğunu kaydeden Kızıltuğ, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Görevinden uzaklaştırıldı, hesapları donduruldu
Zanlı Çekici’nin avukatları Derviş Akter ve Mustafa Algun, tutukluluk süresine itiraz etti. Avukatlar, tahkikat memurunu sorgulayarak, tahkikatla ilgili sorguladı. 
Avukatların, Müfettiş olan zanlının ve yine müfettiş olan eşinin maaşlarına ve kredi kartına tedbir konulduğunu ileri sürdü. 
Başmüfettiş, zanlının geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını ve hesaplarının dondurulduğunu söyledi. 
Yargıç Gülay Süleymanoğlu, zanlının 8 gün tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473