banner564

İkisi de kupayı istiyor

Yenicami ile Mağusa Türk Gücü yarın akşam Süper Kupa’nın sahibi olmak için karşı karşıya gelecek

İkisi de kupayı istiyor
banner598

 Futbolda sezonun ilk resmi kupası Süper Kupa yarın akşam sahibini bulacak. 

Yarın  Güzelyurt Üner Berkalp Stadı'nda Süper Kupa'yı müzelerine götürmek için karşılaşacak olan Mağusa Türk Gücü ve Yenicami'de takım kaptanları Diyalog Spor Servisine konuştu. 
Geçtiğimiz yılın çifte şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile kupa finalisti ve lig ikincisi Yenicami, sezon öncesi en ciddi müsabaka olarak görülen Süper Kupa'yı müzelerine götürme adına 6 Eylül Cuma akşamı kozlarını Güzelyurt'ta paylaşacak. Önemli maç öncesi spor servisi olarak her iki takımın kaptanlarının düşüncelerini siz değerli okurlarımız için aldık. 

Yasin Kurt (MTG Takım Kaptanı) 
Mağusa Türk Gücü kaptanı Yasin Kurt, önemli maç öncesi "Yoğun ve yorucu bir hazırlık döneminin ardından hem lig öncesi eksiklerimizi görmek adına, hem de camiamıza bir kupa daha armağan etmek adına bu maça çok önem veriyoruz. Lige moralli başlamak adına ciddi ve önemli bir fırsat olarak gördüğümüz bu karşılaşmaya iyi hazırlanıyoruz. Her ne kadar rakibimiz geçen seneye göre güç kaybetmiş gibi görünse de, kaliteli oyunculardan oluşan, başarıya alışmış bir camia. Maçın ciddiyetinin ve zorluk derecesinin farkındayız. Amacımız lige kupayla başlamak. Futbolseverlere güzel bir maç izlettireceğimiz, sakatlığın olmadığı, centilmence ve hak edenin kazandığı bir maç olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Tansel Ekingen (YAK Takım Kaptanı) 
Yenicami'nin deneyimli golcüsü ve kaptanı Tansel Ekingen ise "İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Aramıza yeni ve kaliteli oyuncular katıldı. Oynadığımız hazırlık maçlarından iyi ve kötü dersler çıkardık, eksikliklerimizi gördük ve lige en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Süper kupa öncesi moralimiz çok iyi durumda. Rakibimiz Mağusa Türk Gücü'nün ne kadar iyi bir takım olduğunu biliyoruz ve saygı duyuyoruz ama biz her zamanki gibi kendi işimize bakarak, istekli bir şekilde, göze hoş gelen bir futbolla Süper Kupayı tekrar kaldırmak ve camiamıza armağan etmek istiyoruz. Kazanıp lige de moralli girmek istiyoruz. Buradan da tüm takımlara ve futbolcu arkadaşlarıma sakatlıksız ve başarılı bir sezon dilerim" şeklinde konuştu. Yenicami 4, MTG 1 kez KTFF tarafından 2011 yılından beridir düzenlenen Süper Kupa'yı en fazla müzesine götüren kulüp Yenicami oldu. Siyah beyazlılar, kupayı dört kez kazanırken, bir kez de finalde rakibi Türk Ocağı'na boyun eğdi. Mağusa Türk Gücü ise Süper Kupayı 
2016 yılında finalde Küçük Kaymaklı'yı mağlup ederek müzesine götürmüştü. 

Süper Kupa Şampiyonlukları 
2011: Çetinkaya 
2012: Çetinkaya 
2013: Yenicami 
2014: Yenicami 
2015: Yenicami 
2016: Mağusa Türk Gücü 
2017: Türk Ocağı Limasol 
2018: Yenicami 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473