banner564

Kader günü

Alsancak’ta Memduh Ulugün’ü planlayarak öldürmekten yargılanan Mehmet ve Meryem Doğu çifti hakkındaki karar açıklanacak

Kader günü
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Alsancak’ta 13 Mart 2018 tarihinde meydana gelen Memduh Ulugün cinayetiyle ilgili karar bugün açıklanıyor.
Meydana gelen olayda plan yapıp, Memduh Ulugün’ü öldürdükleri iddia edilen Meryem ve Mehmet Doğu çifti hakkındaki karar bugün belli olacak.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen uzun soluklu duruşmaların ardından karara kalan davada sanık Meryem Doğu, planlı cinayeti kabul etmezken, Mehmet Doğu ise Ulugün’ün öldürülmesin engel olmaya çalıştığını öne sürmüştü.
Meryem Ulugun, Memduh Ulugün’ün kendisi ile zorla ilişkiye girdiğini, susması için tehdit ettiğini, ilk tecavüzün ise ilaçla bayıltıldıktan sonra olduğunu öne sürmüştü. 
Meryem Doğu, eşinin gerçeği öğrendiğini, olay günü amacının onu öldürmek olmadığını, konuşmak için bir araya geldiğini ancak kendisine hakaret edince öldürdüğünü söylemişti.

Ulugün’e yardım etmeye çalıştım
Mehmet Doğu da cinayetle alakası olmadığını, gerçeği öğrendikten sonra Ulugün’le konuştuğunu ancak onu öldürmek gibi bir plan yapmadığını iddia etmişti. 
Mehmet Doğu, olay günü bağırtılar duyduğunu, eşi Meryem Doğu’nun Ulugün’le boğuştuğunu, yanlarına gidince bıçakladığını anladığını öne sürmüştü. Mehmet Doğu, eşine bıçağı atması için telkinde bulunduğunu, yaralı olan Ulugün’e yardım etmeye çalıştığını iddia etmişti.

Namus cinayeti iddiası
İddia makamı ise sanık Meryem Doğu ile Memduh Ulugün arasında bir gönül ilişkisi olduğunu, eşi Mehmet Doğu tarafından öğrenilmesi üzerine aile meclisinin toplanarak cinayet kararı aldığını belirtmişti.
Olayın bir namus cinayeti olduğunu savunan iddia makamı, Meryem ve Mehmet Doğu çiftinin olay günü planlayarak, Ulugün’ü beraber öldürdüğünü öne sürmüştü.
Savcı, iddiasını desteklemek için mahkemeye birçok emare sunarken, Meryem Doğu ile Memduh Ulugün arasında birçok kez dakikalarca süren telefon görüşmelerini kanıt göstermişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473