banner564

Evraklar evinde bulundu

Birçok suçlamayla tutuklanan Polis müfettişi Gülay Çekici’nin, soruşturma dosyalarındaki kanıtları çaldığı iddia edildi

Evraklar evinde bulundu
banner598

Suna ERDEN
Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli olduğu 2016-2018 yılları arasında görevini kötüye kullandığı, rüşvet talep ettiği,  soruşturma aşamasında olan gizli bilgileri ifşa ettiği ve haksız mal edindiği iddiasıyla gözaltına alınan polis müfettişi Gülay Bayram Çekici dün ek tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Zanlı Çekici’nin evinde Mali Şube’de hala devam eden soruşturmalarla ilgili dosyalarda kayıp olan gizli belgelerin bulunduğu açıklandı.
Soruşturmayı yürüten Başmüfettiş Tarkan Kızıltuğ, zanlı hakkındaki suçlamaların 2016-2018 yılları arasında meydana geldiği öne sürülen ‘kamu görevlisinin rüşvet talebi’, gizli bilgilerin ifşası’, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘haksız mal edinme’ iddiaları olduğunu söyledi.
Kızıltuğ, 28 Mart 2018 tarihinde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından alınan bir dilekçede, zanlının bir akrabasının TC İş Bankası’nda bulunan para ve altınlarını zimmetine alıp, Girne’de ikamet ettiği apartman dairesi ve Esentepe’deki araziyi adına devraldığına ilişkin iddialar olduğu yönünde şikâyette bulunulduğunu söyledi. 

Hesabı incelendi
Polis, şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada zanlının bir bankada aile yakını adına olan 341 bin 600 sterlin ve 160 bin TL parayı kendi adına yatırdığının ve kasa kiraladığının tespit edildiğini açıkladı. 
Kızıltuğ, zanlının hesabında 39 bin Euro ve 43 bin sterlin bulunduğunu belirtti. 
Başmüfettiş, zanlının son zamanlarda yüksek meblağlı harcamalar yaptığını da belirtti. Kızıltuğ, zanlının mal varlığındaki değişimleri bağlı olduğu kuruma bildirmediğini ve kendisine yazılan yazı doğrultusunda PGM’ye yazılı izahatta bulunduğunu söyledi.
Başmüfettiş Kızıltuğ, zanlının 2016 Haziran ayında aleyhinde soruşturma olan bir şahısla görüştüğünü ve ona gizli bir yazıyı gösterip, polisin baskınlarına karşı korumak adına rüşvet talep ettiği iddiası olduğunu da belirtti. 
Kızıltuğ, mahkeme emriyle zanlının üzerinde, arabasında ve evinde arama yapıldığını anlattı. Kızıltuğ, yapılan aramalarda zanlının gayri yasal olarak bulundurduğu gizli ibareli resmi evraklar ile dosyaların, dizüstü bilgisayarların, hard-disklerin,  CD ve emarelerin bulunarak emare alındığını belirtti. 
Polis, soruşturmanın çok geniş ve kapsamlı olarak devam ettiğini söyleyerek, emare alınan binlerce evrakın, dizüstü bilgisayarların, hard-disklerin, CD ve emarelerin inceleneceğine vurgu yaptı. 
Kızıltuğ, zanlının sözlü beyanları ile izahatlarının da araştırılmaya devam edildiğine dikkat çekti. Polis, zanlının doktor kontrolünden geçirildiğini belirtip, raporu emare sundu. 

6 gün daha tutuklu
Kızıltuğ, zanlının iki günlük tutukluluk süresince binlerce evrakın bir kısmının incelendiğini, iki adet cep telefonunun uzmana teslim edildiğini belirtti. Kızıltuğ, zanlının cep telefonlarından birini kapattığını ve şifresini polise söylemediğini mahkemeye aktardı. 
Kızıltuğ, ayrıca Mali Şube’de hala devam eden soruşturmalarla ilgili dosyalarda kayıp olan gizli belgelerin zanlının evinde bulunduğuna vurgu yaptı. Toplam 28 ifade alındığını, ifadelerin incelenmesi gerektiğini belirten Kızıltuğ, bu aşamada zanlının 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme 8 yerine zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473