banner564

Fasıllar açılacak

Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri'yi kabulünde Kıbrıs sorununun çözümünün önemine vurgu yaptı

Fasıllar açılacak
banner598
Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri'yi kabul eetti.
Bozkır, yaptığı açıklamada AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile yaptığı toplantıyı hatırlatarak, "Hahn, 23'üncü ve 24'üncü fasıllar, 15 numaralı enerji faslı, 26 numaralı eğitim faslı ve 31 numaralı dış güvenlik faslı ile ilgili çalışmaların da tamamlanacağını ifade etti. İnşallah Kıbrıs sorununun çözümü ile birlikte, hatta Kıbrıs sorununun çözülmemesi durumunda dahi alınacak önlemlerle bu fasılların açılabileceğine olan inancımız çok daha ileri boyutlardadır" ifadesini kullandı.
Son dönemlerde AB ile Türkiye arasında "paradigma değişiklikleri" olduğunu hatırlatan Bozkır, "Kartlar yeniden dağıtılarak, olumlu bir sonuca doğru adımlar atılmaya başlandı. AB-Türkiye Zirvesi'ne müteakiben ortaya çıkan tablo, ekonomi, enerji ve siyasi bakımdan yeni platformlar açarak önümüzdeki takvimi çok doldurmuş bulunuyor. İnşallah önümüzdeki hafta pazartesi günü 17'nci faslı açacağız" şeklinde konuştu.
Bozkır'ın ardından söz alan Piri, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretinin çok faydalı olacağını umduğunu söyledi.
Piri, son ziyaretinden sonra Türkiye'nin seçimlerle yoğun bir gündem yaşadığını anımsatarak, yeni hükümet ile uyum içinde çalışacaklarını ve Türkiye'deki muhalif kesimlerin de görüşlerine başvuracaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473