banner564

FETÖ operasyonu Türkiye’de de ses getirdi

Yıldırım’da, 4 kişinin tutuklandığı FETÖ operasyonu sadece Kuzey Kıbrıs’ta değil Türkiye’de de ses getirdi

FETÖ operasyonu Türkiye’de de ses getirdi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Yıldırım köyünde, geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlenenve  biri polis memuru 4 kişinin tutuklandığı FETÖ operasyonu sadece Kuzey Kıbrıs’ta değil Türkiye’de de ses getirdi.
Türkiye’deki birçok gazete ve televizyon, Kuzey Kıbrıs’taki FETÖ operasyonunu flaş haber olarak duyurdu.
Soruşturma maksatlı tutuklu bulunan  zanlılar, Emine Göbekçi, Abdullah Köse, Fadime Köse ve Tarkan Bay, dün ek  tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Meselenin tahkikat subayı olan polis müfettiş muavini Ömür Dalkıran, mesele ile ilgili olguları mahkemeye aktardı.
Mahkemeye mesele ile ilgili olguları aktaran tahkikat subayı, polis memuru Abdullah Köse’nin evinde ilk gün yapılan aramalar sonucunda, kitap ve cd lerin yanı sıra üçü uçaksavar mermisi olduğuna inanılan 4 tane canlı mermi, 6 tane mermi çekirdeği ve kovan parçaları da bulunduğunu söyledi. 


Gülen’in kitapları bulundu
Dalkıran, zanlı 1 Emine Göbekçi’nin Yıldırım köyünde ikamet etmekte olduğu evde bir polis ekibi tarafından yapılan arama sonucunda, evin ambar kısmında, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında, KKTC’de de terör örgütü ilan edilmiş olan FETÖ-PYD terör örgütünün lideri Fetullah Gülen’in kaleme almış olduğu ve propaganda niteliğinde 40 adet kitap ile Fetullah Gülen’in kaleme almadığı ancak aynı niteliği taşıyan 22 adet kitap bulunduğunu söyledi. 

Kitaplar Köse tarafından kendisine verilmiş
Dalkıran, zanlı 1 Emine Göbekçi’nin bir gönüllü ifade verdiğini ve konu kitapların zanlı 2 polis memuru Abdullah Köse tarafından 2017 yılı Şubat ayı içerisindegetirilerek ambara konulduğunu ve aynı ambarın, kendisinden önce ikametgahta kiracı olarak kalan zanlı 4 Tarkan Bay’ın da tasarrufunda olduğunu ve Abdullah Köse ile Tarkan Bay’ın ambara kilit taktırdığını söylediğini aktardı.

Bay: FETÖ’cü değil Nur cemaati üyesiyim
Zanlı 2 Abdullah Köse’nin 10 Ağustos 2017 tarihinde saat 01.00 sıralarında, Yıldırım’da bulunan ikametgahında tespit edilerek gözaltına alındığını belirten Dalkıran, zanlının, kitapların kendisine ait olduğunu kabul ettiğini ancak Emine Göbek’e kitapları kendisinin verdiğini reddettiğini ifade etti. Zanlı 4 Tarkan Bay’ın da dün Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapacağı sırada tespit edildiğini anlatan Dalkıran, zanlının, kitaplardan haberi olmadığını, FETÖ ile alakasının olmadığını ve Nur cemaati üyesi olduğunu iddia ettiğini söyledi.

Köse çiftinin evinde uçaksavar mermisi bulundu
Dalkıran, zanlı 2 Abdullah Köse ile zanlı 3 Fadime Köse’nin birlikte kaldığı ikametgahta yapılan arama sonucunda 2 adet içerisinde evraklar bulunan çanta, 1 adet ekranı kırık tablet ve el yazısı olan ajandalar bulunduğunu anlattı. Dalkıran, yine aynı evde ilk gün yapılan arama neticesinde üçü uçaksavar mermisi olduğuna inanılan 4 tane canlı mermi, 6 tane mermi çekirdeği ve kovan parçaları bulunduğunu aktardı. 
Dalkıran, zanlı 2 Abdullah Köse’nin görev yaptığı birimde yapılan arama sonucunda da 1 adet dizüstü bilgisayar ile 2 adet flash belleğe el konulduğunu söyledi. Zanlı 4 Tarkan Bay’ın Lefkoşa’da bulunan ikametgahında ise FETÖ propagandası yapan 2 kitap, Nur cemaati hakkında bilgilerin bulunduğu bazı kitaplar ile bilgisayarın emare olarak alındığını anlatan Dalkıran, zanlı 3 Fadime Köse’nin mahkemeye gelmeden hemen önce bir gönüllü ifade verdiğini sözlerine ekledi.

Yeni tutuklamalar bekleniyor
Zanlıların önceki gün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde birer gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Dalkıran, bu süre zarfında 2 kişiden yazılı ifade temin edildiğini ve meselede emare olarak el konulan eşyalar ile  kitapların incelemeye gönderildiğini söyledi. Dalkıran, meseleye bağlı olarak isim bazında bazı kişiler tespit ettiklerini ve yeni tutuklamalar olabileceğini kaydetti.

Kitapları uzmanlar inceleyecek
Zanlı avukatlarının sorusu üzerine Dalkıran, emare olarak alınan kitapların terör örgütü propagandası yaptığına inandıklarını ve konu kitapların uzmanlar tarafından inceleneceğini söyledi. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü belirten Dalkıran, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 5 gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 02:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473