banner564

Fiyatı çok pahalı

Haspolat’ta halkın sorunlarını dinleyen, sorularını yanıtlayan Harmancı, Türkiye’den gelen su konusundaki görüşünü yineledi:

Fiyatı çok pahalı
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, başkentin tüm bölgelerini kapsayacak ikinci tur “Bölge Bölge Lefkoşa Toplantıları”nın 9’uncusunu Haspolat Bölgesi’nde gerçekleştirdi.
LTB’den yapılan açıklamaya göre, Haspolat muhtarlık binasında gerçekleşen toplantıda LTB As Başkanı Akın Aktunç, LTB Meclis Üyesi Çelen Çağansoy, LTB Meclis Üyesi Bülent Çıraklı, LTB Müdürü Mustafa Korucu ve belediye yetkilileri ve Hamitköy bölge muhtarı Asım Egemen de hazır bulundu.
Mehmet Harmancı toplantıda yaptığı konuşmada, Haspolat’ı sık sık ziyaret ettiğini ve bölgenin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kaynaklar ölçüsünde, ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını söyledi.
Bölgenin su sorunu ile ilgili de bilgi veren LTB Başkanı Mehmet Harmancı, son günlerde yaptıkları çalışmalar ile Haspolat için bir miktar iyileştirme sağlayabildiklerini ifade ederek, bunun sürdürülebilir bir noktaya gelebilmesi için kesintisiz su kaynağına ihtiyaç duyulduğunu, Türkiye’den temin edilen suyun fiyatı ve abonelik sözleşmesi ile ilgili olarak halk yararına dikkatli bir müzakere süreci izlediklerini kaydetti.
Suyun fiyatı ile ilgili olarak belirlenen rakamın yüksek olduğunu, ancak yetkililerin fiyat konusunu yeniden gündeme taşımak istemediğinin altını çizen Harmancı, eğer su; mevcut fiyat ile alınacaksa, geçiş döneminde ortalama ton başına 5,5 TL ile 6,5 TL arasında bir fiyata abonelere ulaştırılacağını belirtti, bunun da yüksek bir rakam olduğunu ifade etti.
Bölgeden çok sayıda başıboş köpek şikayeti alındığını söyleyen Harmancı, bu konu ile ilgili de somut adımlar atıldığını ve 6 belediyenin bir araya gelerek, barınak konusunda Avrupa Birliği’ne proje sunduğunu dile getirdi. AB’nin de projeye olumlu yaklaşacağına inanç belirten Harmancı, bu projenin hayata geçmesiyle birlikte tüm bu sorunların ortadan kalkacağının da altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473