banner564

"Fiziki altyapı uygun değil"

Bakan Sucuoğlu, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret ederek, tedavi gören hastalar ile sohbet edip, şikayetlerini dinledi

banner598
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, dün sabah Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret ederek, Bakanlık ve hastane yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu, tüm servisleri tek tek ziyaret ederek, hastanede tedavi gören hastalar ile sohbet edip, şikayetlerini dinledi.
Hastane ziyaretinin ardından açıklama yapan Sucuoğlu, hastanenin yıpranmış ve tadilata ihtiyacı olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkına böylesi bir hastanenin yakışmadığını söyledi.
Hastanenin fiziki alt yapısının psikiyatri tedavi alan hastalar için uygun olmadığını dile getiren Sucuoğlu, yardımsever iş adamları ile görüşeceğini ve onların desteğini de alarak hastanenin yeniden bakım ve tadilatının yapılacağını vurguladı.
Madde bağımlılarının, kronik ve akut hastaların bir arada tedavi gördüklerini belirten Sucuoğlu, madde bağımlısı olan hastaların farklı bir binada tedavi görmeleri gerektiğini, madde bağımlıları için yeni bir binanın da hazır olduğunu ifade etti.

Acil serviste incelemelerde bulundu
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin ardından, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde de incelemelerde bulundu.
Sucuoğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Acil Servis’in bekleme salonunda bulunan danışma ve kayıt odasının kaldırılarak iç tarafa alındığını ve bekleme salonunun yüzde 25 oranında büyüdüğünü kaydetti. Sucuoğlu, böylece acil servise bakınma için gelen ve sıra bekleyen hastaların ayakta kalmayacağını kaydetti.
Acil serviste nöbetçi doktor, hemşire ve hastalar ile de görüşen Sucuoğlu, acil servisteki düzenlemelerin ardından vatandaşın memnuniyetinin daha da artacağına inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474