banner564

Fransa’da savaş hali

Paris’te 7 farklı noktada meydana gelen terör saldırısında yüzden fazla kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi

Fransa’da savaş hali
banner598
Fransa’nın başkenti Paris’te dün akşam 7 farklı noktada meydana gelen terör saldırısında yüzden fazla kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Bu sabahın erken saatlerinde Bakanlar kurulunu toplayan Cumhurbaşkanı Hollande, ülke çapında olağanüstü hal ilan ederken, sınır kapılarını kapatma kararı aldı. Hollande, Antalya’daki G20 zirvesine de katılmayacağını açıkladı. Kanlı terör saldırısını IŞİD üstlenirken, ikinci dünya savaşından sonra Avrupa’da ilk kez böyle büyük bir saldırı gerçekleşti.
Fransa’nın başkenti Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Resmi olmayan bilgilere göre en az 60 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Bataclan konser salonunda rehine krizi yaşandı. Polis konser salonuna baskın düzenleyerek saldırganları etkisiz hale getirdi. Polis tüm Paris halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkmama uyarısında bulundu. 

Hollande: Tüm sınırlar kapatıldı
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande kanlı saldırıların ardından basın toplantısı yaptı. Hollande ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini ve tüm sınırların kapatıldığını açıkladı.
Hollande'ın açıklamasından satırbaşları:
Çok sayıda ölü ve yaralı var.
Kimin terörist kimin suçlu olduğunu öğreneceğiz. Tabi ki kurbanları yaralıları düşünüyorum. Herkese barış çağrısında bulunuyorum. Teröre karşı Fransa birlik içinde olmalı. 
Şu anda bizi korkutmayı başardılar ama bu konusa herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum.



Obama: Fransa’nın yanındayız
ABD Başkanı Barack Obama Paris'te çok sayıda kişinin ölümüne neden olan saldırın ardından açıklama yaptı.
Obama Fransa'nın en eski müttefikleri olduğunu ve yardım için Fransa'nın her zaman yanında olacaklarını açıkladı.
Obama'nın açıklamalarından satırbaşları:
Bu bir terör saldırısı. Fransız halkıyla dünya ülkeleriyle teröre karşı savaşmaya devam edeceğiz. Bu gerçekten çok can yakıcı bir durum. Bunun Nasıl olduğunu biliyoruz. Fransa'nın yanında olacağız. 

Erdoğan: Sözün bittiği yerdeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'daki terör saldırıları ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'teki saldırıyla ilgili, "Ülkem ve milletim adına mevkidaşım Sayın Hollande'a ve Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyor yaralılara acil şifalar diliyorum. " dedi. 
Erdoğan, "Bu elim hadise terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik ve terörizme karşı mücadelemizi de hassasiyetle sürdürdük, sürdürüyoruz. Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun artık ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum… " ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473