banner564

Frene basınca sağa kaymış

Yönetimindeki kamyon ile sağ şeride geçerek Nefi Yazıcı’nın ölümüne neden olmakla suçlanan Orun Cumayev mahkemeye çıkarıldı

Frene basınca sağa kaymış
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Ötüken’de, Nefi Yazıcı’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Türkmenistanlı sürücü Orun Cumayev dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Duruşmada kamyon sürücüsünün hız limitini aştığı virajda frene bastığı için sağ şeride kayarak Yazıcı’nın aracına çarptığı açıklandı.
Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amiri Derviş Çimer, zanlının, 26 Haziran’da saat 16.30 sıralarında, yönetimindeki LA 906 plakalı kamyon ile Ötüken’de, batı istikametinden doğuya hız limitinin üzerinde seyrettiği esnada, viraja geldiğinde, dikkatsizliği sonucu frene de basarak bir metre 13 santim kadar sağ şeride geçtiğini ve o esnada karşı itikametten gelmekte olan Nefi Yazıcı’nın yönetimindekia aracın sağ ön kısmına şiddetli bir şekilde çarptığını söyledi. 

Yazıcı olay yerinde öldü
Çarpışma sonucu Nefi Yazıcı’nın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirten Çimer, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti. 
Savcı Ahmet Özlemler’in sorusu üzerine Çimer, zanlının gönüllü ifade verdiğini, frene basarak sağ şeride geçtiğini kabul ettiğini, ancak müteveffanın da kaza esnasında başka bir aracı geçtiğini iddia ettiğini ve bu iddianın da araştırılacağını söyledi.

Zanlı: Ne söyleyebilirim ki
Yargıç Dilşah Karayel’in, söz hakkı vermesi üzerine zanlı Orun Cumayev, “Ne söyleyebilirim ki” demekle yetindi. 
Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, bir gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474