banner564

Gafgarıt yok sattı

Yiğitler’deki festivalde stant açan esnaf hem ilgiden hem de satışlardan memnun olduğunu söyledi

Gafgarıt yok sattı
banner598
Melin DOBRAN
Yiğitler (Arçoz) Köyü’nde dün yapılan “Gafgarıt Festivali”ne halkın ilgisi yoğun oldu. Köy içinde kurulan stantlarda çeşitli ürünler yer aldı. Festivale akın eden vatandaşlar hem alışveriş yaptı hem de Kıbrıs kültürüne özgü ürünleri yemenin tadını çıkardı. Kurulan stantlarda gafgarıt, palüze, sucuk, pastelli, katmer, şamişi, gollifa, gafgarıt turşusu, lokma, patelli ve pekmez satışa sunuldu. 
Esnaf, gafgarıt bitkisini dağlardan topladığını ve temizlenmesinin oldukça zahmetli olduğunu söyledi. Satışların çok iyi gittiğini ifade eden esnaf, gafgarıtın alıcısının çok olduğunu dile getirdi. Kıbrıs kültürünün kaybolmak üzere olduğunu söyleyerek, festivallerde bu kültürü yaşatmaya çalıştığını belirtti.

“Faydalı ve doğal bir bitkidir”
Diyalog’ konuşan esnaf, “Gafgarıt bitkisini dağlardan topluyoruz. Çok dikenli bir bitkidir bu yüzden ayıklaması ve temizlemesi oldukça zordur. Toplayıp paketlediğimiz gafgarıtların büyük bir kısmını sattık. Satışlarımız çok şükür iyi gitti. Festivale olan katılımdan ve ilgiden memnunuz. Gafgarıt oldukça faydalı ve doğal bir bitkidir. Gafgarıtı kızartıp yiyebilirsiniz, taze baklayla veya etle pişirebilirsiniz. En çok tercih edilen ürünler üzüm sucuğu, turşu çeşitleri, lokma ve şamişi gibi hamur işleri oldu. Böyle etkinlikler düzenlendikçe kültürümüz de unutulmaz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474