banner564

Garanti verdi

Yüksel Çelebi ve beraberindeki heyeti kabul eden Denktaş, emirnameler olmadan da ülkenin karakteristik yapısının korunacağını söyledi

Garanti verdi
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hükümetin tüm emirnamelerin kaldırılması yönünde karar üretmesine mahkemelerin siyaset arenası olarak kullanılmasının yol açtığını kaydetti.
Denktaş, emirnameler olmadan da ülkenin karakteristik yapısının korunacağını ifade etti.
Yapılan açıklamaya göre Serdar Denktaş, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile beraberindeki Boğaz-Dikmen-Ağırdağ İnisiyatifi'ni kabul etti.
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, imar planlarına geçilmeden eski ve yeni tüm emirnamelerin kaldırılması veya revize edilmesinin endişe verici olduğunu dile getirdi.
Gelişmeye ve yatırımlara karşı olmadıklarını ancak çarpık yapılaşmanın getireceği sıkıntıların da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Dikmen Belediye Başkanı Çelebi, merkezi hükümet ve yerel yönetim işbirliğinde planlı bir çalışmayla gelişi güzel büyümenin önüne geçilmesi çağrısı yaptı. Belediyenin bölgenin tüm sivil toplum kuruluşlarını da içine alarak, iki yıllık bir çalışma sonucunda Dikmen bölgesi için 5 yıllık stratejik gelişim planını hazırladığına dikkati çeken Çelebi, bu çalışmanın bir nüshasını Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a takdim etti.

Denktaş: Endişelenmeyin
Başbakan Yardımcı ve Maliye Bakanı Sedar Denktaş da Dikmen Belediye Başkanı Çelebi'nin endişe ve hassasiyetlerini anladığını ve aynı hassasiyeti taşıdığını vurgulayarak, "Ancak endişelenmeyin, emirnameler olmadan da ülkenin karakteristik yapısı korunacak” dedi.
Denktaş Çelebi'ye “Çok samimiyetle söylüyorum. Kuşkunuzu, korkunuzu, endişe ve düşüncelerinizi çok iyi anlıyor ve aynı hassasiyeti taşıyorum ve diyorum ki, emirnameler olmadan da gerek Boğaz, gerek Zeytinlik, gerekse ülkenin diğer tüm bölgelerinin karakteristik yapısı korunacak. Bu konuda gerekli önlemleri alacağız" dedi.
Mahkemelerin siyaset arenası olarak kullanılmasının doğru bir yaklaşım olmadığına dikkati çeken Denktaş, bu ür yaklaşımların hükümetin eski ve yeni tüm emirnameleri kaldırma yönünde karar üretmesine yol açtığını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474