banner564

Gazimağusa infial içinde

8 yaşındaki üvey oğluna bir yılı aşkın süredir işkence ettiği ileri sürülen adam, şikayet üzerine mahkemeye çıkarıldı

Gazimağusa infial içinde
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 2016 yılından beri devam ettiği ileri sürülen ve dün mahkemenin huzuruna getirilen küçük bir çocuğa işkence olayı kentte infial yarattı.
İddialara göre M.D. isimli zanlı, 8 yaşındaki üvey oğluna tüyler ürperten yöntemlerle işkence uyguladı.
Yine iddialara göre, küçük çocuğun dayısı olayı fark etti ve çocuğun vücudunda işkence izleri olduğunu gösteren fotoğrafları, Denizli’de ikamet eden öz baba Adil Babaoğulları’na gönderdi.
Eline ulaşan fotoğrafların ardından harekete geçen Adil Babaoğulları, Türkiye medyası aracılığı ile işkenceye maruz kalan öz oğlu için yardım istedi.

Gazimağusa polisi harekete geçti
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri’de gelen ihbarı değerlendirerek, üvey babayı gözaltına aldı. Zanlı dün polis tarafından mahkemeye çıkarılırken, küçük çocuğun Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından koruma altına alındığı öğrenildi.
Mahkemeye şahadet veren Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru İbrahim Bulut, kan donduran olayla ilgili bulguları aktardı. Mahkeme huzurundaki zanlının, 2016 yılı ile 15 Kasım 2017 tarihleri arasında, Gazimağusa’da beraber ikamet ettiği 8 yaşındaki üvey oğlu B.B isimli küçük çocuğa tokat atmak ve bacaklarının çeşitli yerlerine defalarca şiş sokmak sureti ile adı edilene işkencede bulunduğunu söyledi.

10 bin TL ödeyerek serbest kaldı
Zanlı aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Bulut, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının, 10 bin TL nakdi kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin, lehinde, 50 bin TL tutarında kefalet senedi imza etmesi ve haftada 4 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. İşkenceci üvey babanın teminat şartlarını yerine getirerek serbest kaldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474