banner564

Emri kim verdi?

İngiltere’den gelen ve Hala Sultan’da Ümmü Haram’ın mezarındaki örtüyü çalarak kuzeye geçen 2 kişi Türk polisince tutuklandı

Emri kim verdi?
banner598
Teoman TURAN
Hala Sultan Tekkesi’ndeki Hz.Muhammed’in süt halası Ümmü Haram’ın mezarı üzerinde bulunan örtüyü çalarak kuzeye geçen Arap asıllı 2 kişi Türk polisince yakalandı. Rum polisine göre 400 Euro; KKTC polisine göre ise bin TL değerindeki örtü Lefke’deki bir ikametgahta ele geçirildi.
Örtüyü çaldıktan sonra kiralık bir araçla Metehan sınır kapısından kuzeye geçen zanlıların, Rum polisindeki güvenlik kameralarından tespit edildiği ve daha sonra Türk polisine bilgi aktarıldığı öğrenildi. Polis, maddi açıdan yüksek değerde olmayan örtünün ne maksatla çalındığını öğrenmek için zanlıları sorguluyor.

Demir parmaklıklardan atladı ve girdi
İddialara göre, İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a gelen Irfan Ahmad ile Omar Saif, Güney Kıbrıs’a gidip kutsal bir yer olan Hala Sultan Tekkesini soydu. İki zanlı, tekkedeki Hz. Muhammed’in süt halası Ümmü Haram’ın mezarının üzerinde bulunan örtüyü çaldı. İncelenen kamera görüntülerinde kiralık bir araçla camiye giden iki zanlından birinin cami etrafındaki demir parmaklıkların üzerinden atlayıp camiye girdiği, birkaç dakika sonra da elinde örtü ile çıktığı görüldü. 

Kameralar an be an kaydetti
Kameralardan tespit edilen zanlıların KKTC’ye girdikleri belirlenirken önceki gün Lefke’de ikisi de gözaltına alındı. Lefke’de yakalanan zanlıların tasarrufunda bazı tarihi eser nitelikli eşyalar da bulundu. Haklarında soruşturma başlatılan zanlılar dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten polis, zanlılar Irfan Ahmad ve Omar Saif’in 22 Kasım tarihinde, saat 14.30 sıralarında Güney Kıbrıs’ta Larnaka’da Hala Sultan Tekkesi içerisinden bulunan türbe üzerinden bin TL değerinde örtüyü çalarak Kuzey’e getirdiklerini söyledi. Polis, olayın bildirilmesi üzerine tekke içerisinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini, zanlıların KKTC’ye yasal yoldan giriş yaptıklarının belirlendiğini ve polislere geçilen mesaj ile Lefke bölgesinde tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı. 

3 gün polis hücresindeler
Polis, zanlıların tasarruflarında söz konusu örtü ve başka tarihi eser değerindeki eşyalarında bulunarak emare olarak alındığını kaydetti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu, zanlıların tasarrufunda bulunan ve tarihi eser olduğu düşünülen eşyalarında araştırılacağını belirterek 3 gün tutukluluk talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2017, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474