banner564

‘Geceden, sabaha olmaz’

Maraş’ın ‘Belediye Başkanı’ Galanos, uzmanların kente girmesi konusunun gündemde olduğunu söyledi

‘Geceden, sabaha olmaz’
banner598
   Maraş’ın sözde  Belediye Başkanı Aleksis Galanos, uzmanlardan oluşan bir heyetin kente girmesi konusunun görüşülmekte olduğunu söyledi ve bu gibi işlerin ‘geceden, sabaha olamayacağını’ belirtti. 
   Politis gazetesine göre, Rum lideri Nikos Anastasiadis ile görüşen Galanos, ikinci zirve anlaşması, Maraş’la ilgili paragraf ve Güvenlik Konseyi kararıyla ilgili görüşlerin ele alındığını söyledi.
   Akıncı’nın KKTC Cumhurbaşkanlığı’na seçilmesinden sonra havanı daha iyi göründüğü değerlendirmesinde bulunan Galanos “Geceden sabaha gelişme olmaz. Maraş konusu çeşitli aşamalarda görüşülen genel önlemler arasındadır” dedi. 
   Galanos, özetle şunları ekledi:
   “BM uzmanlarının kente girmesi görüşülmekte ve muhtemelen tezgahta olan bir konudur. Anlayacağınız gibi Maraş’ın iadesi bir gün içerisinde olamaz. Biz Maraş’ın doğru noktada olmasından memnunuz. Ancak Maraş konusu, Kıbrıs sorununun daha ileri götürülmesi aracıdır. Bu Maraş’tan, Truva atı ve benzeri şekilde söz edenlere cevaptır.
   Keza, Kıbrıs sorunu bugün uluslararası organlarda canlı ise bu hayaletin var olmasından dolayıdır. Karşı gelme eğiliminden de vazgeçilmelidir çünkü sadece halkı bölüyor ve Türk uzlaşmazlığını besliyor.
   GYÖ’ler yarın karar verilecek konular değil, Kıbrıs sorununun özlü konularındaki ortamı besleyecek konulardır. Kıbrıs sorunu GYÖ’ler değildir. GYÖ’ler, yalnız Akıncı’da değil, Türkiye’de de siyasi irade olması şartıyla ortam yaratmak içindir. Türkiye’deki seçimlerden sonra nasıl gideceğimiz de büyük bir soru işaretidir.”
   Fileleftheros haberi “Maraş Gündemde... Uzmanların Kapalı Kente girmesi Tezgahta” başlığıyla aktardı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473