banner564

Zorluklar başladı

Elektrik şebekelerinin birleştirilmesini görüşen müzakerecilerin toplantısına katılan Rum mühendisler, kuzeydeki kriterlerin uygun olmadığını bildirdi

Zorluklar başladı
banner598
   Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ile Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in, Güven Yaratıcı Önlemler konusunda gerekleştirdikleri görüşmelerde üç ana konunun ön plana çıktığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesine göre; bu konular “yeni sınır kapılarının açılması, elektrik ağlarının ve cep telefonu şebekelerinin birleştirilmesi” olarak sıralanıyor.
   Gazete “Telefonlar ve Elektrikte Teknik ve Siyasi Zorluklar” başlıklı haberinde, altında verdiği haberinde, Andreas Mavroyannis’in ofisinde, ilgili Rum birimlerinin yetkililerinin de katılımıyla elektrik ve telefon konularının ele alındığını yazdı.
   Rum Elektrik Kurumu yetkilileri, iki şebekenin birleştirilmesi sırasında arıza yaşanabileceğin,i belirterek, KKTC tarafında çalışma yapılması gerektiğini bildirdi.
   KKTC’deki elektrik şebeke ağının kriterlere uygun olmadığı, bu durumun Mari’de (Tatlısu) 2011 yılında yaşanan patlama sonrasında KIB-TEK’ten elektrik talep edildiğinde ortaya çıktığını belirten gazete, teknik nedenlerdendolayı bu konuda hemen uygulamaya geçilemeyeceğini öne sürdü.

Telefonların birleşmesinde sorun var

   Gazete, telefon ağlarının birleştirilmesi konusunda ise Kıbrıs Türk tarafının itirazlarının bulunduğunu ve “+357” kodunu kabul etmeyen Kıbrıs Türk tarafının, kabul edilmesi mümkün olmayan başka konuları da gündeme getirdiğini iddia etti.
   Gazete, Kıbrıs Rum tarafının “telefon şebekesinin Lüksemburg ağı aracılığıyla birleştirilmesini gündeme getirdiğini ancak bu önerinin geçmişte Türkiye Dışişleri Bakanlığı” tarafından reddedildiğini öne sürdü.
   Gazete ayrıca, Mavroyannis ve Nami’nin hali hazırda iki kez görüştüklerini ve biri yarın diğeri de Pazartesi olmak üzere iki görüşme daha yapacaklarını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473