banner564

Genel af istiyorlar

Merkezi Cezaevi’ndeki bir grup mahkum yarından itibaren açlık grevine başlayacağını duyurdu

Genel af  istiyorlar
banner598
Çiğdem AYDIN
Merkezi Cezaevi’ndeki bir grup mahkum yarından itibaren açlık grevine başlayacağını duyurdu. Cezaevinde kapasitenin üzerinde tutuklu olduğunu belirten mahkumlar, genel af talebinde bulundu. Yapılan açıklamada, “Bizler Cezaevi mahkumları olarak yöneticilerimizden Genel Af veya İnfaz Yasası’na geri dönülmesini talep ediyoruz. Bu sağlanana kadar da açlık grevi eylemine karar vermiş bulunuyoruz” denildi.
Açıklamada cezaevi yönetimi ile ilgili bir sorunları bulunmadığını aktaran mahkumlar yetkililerin seslerine kulak vermesini istedi.

Tutuklu sayısı 400’ü aştı
Açıklamada şunlar ifade edildi, “Mevcut binanın fiziki şartlarının her geçen 170-180 kişiye göre yapılmış olan cezaevimizde 400'ün üzerinde mahkum sayısına ulaşılmış bulunmaktayız. 
Yalnızca alt yapı eksikliğinden dolayı bile ne kadar büyük sıkıntılar yaşadığımız hepimizin malumudur. Son günlerde basında takip ettiğimiz üzere Denetımlı Serbestlık, Af, Genel Af gibi konularda tüm mahkum arkadaşlar büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. Meclis’ten oy birliği ile geçen yasalar olmasına rağmen hâlen tartışmalar sürmekte ve mahkumların hayatında hiç bir iyileştirme olmamaktadır. Yaklaşık 25 yıldır cezaevindeki mahkumlar için hiçbir af, genel af yapılmamıştır. Aksine eski yasa rafa kaldırılarak 3/1 lik yasadan 6/1 lik yasaya geçilerek şartlar çok daha ağır bir hale getirilmiştir. 

Şartlı Tahliye Kurulu bekleneni vermiyor
Birçok mahkumun en büyük umudu olan Şartlı Tahliye Kurulu bekleneni vermekten çok uzak kalmıştır. Çünkü tamamen torpil ve çıkara dayalı işlemektedir. 
Cezaevi yönetimi ve çalışanları ile hiç bir sorunumuz olmadığını da özellikle belirtmek istiyoruz.
Bizim sorunumuz Cezaevi yönetimimizin defalarca dile getirmesine rağmen durumumuzda hiç bir hiç bir iyileştirmenin yapılmamasıdır. Artık bu duruma bir son verilmesi için bizimde elimizi taşın altına koyma zamanımız gelmiştir. Çünkü cehennem acı çektiğimiz yer değil,  acı çektiğimizi kimsenin bilmediği yerdir.”

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474