banner564

‘Gerçek Hayaller’ birinci oldu

GAÜ tarafından düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

‘Gerçek Hayaller’ birinci oldu
banner598
“GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışması”nın ödül töreni yapıldı. 
Yarışmada; İzmir Atatürk Lisesi'nden Ömer Kartelli'nin “Gerçek Hayaller” isimli filmi birinci olurken, Muş Özel Bilim Teknik Koleji'nden Mehmet Sıddık Karadoğan’ın “Tezek” isimli çalışması ikinciliği, İstanbul Yeşilköy 50.Yıl Lisesi'nden Bora Yavuz Subaşı “Şah-Mat” isimli filmi ise üçüncülük ödüllerini kazandı.
GAÜ’den verilen bilgiye göre, “sinema alanında tutkulu lise öğrencilerini özendirmek” amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, dereceye giren misafir öğrenciler ve konukların katılımıyla yapıldı. 
GAÜ Millenyum Senato Kongre Salonu'nda yer alan galaya, onur konuğu olarak Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim de katıldı. 
GAÜ tarafından Liselerarası Film Yarışması’nın 10. yılına özel “onur ödülü” TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya verildi. Törende, juri üyelerine de teşekkür sertifikaları sunuldu.
Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelen genç sinemacılar, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hossein Sadri, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, Fakülte Akademisyenleri ve GAÜ öğrencileri tarafından karşılandı ve dereceye giren kısa filmler izlendi.

Kültürel Miras Semineri gerçekleştirildi
Öte yandan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’de “Kültürel Miras Yönetimi'nde Ekonomik Etkiler ve Fırsatlar” semineri gerçekleştirdi. 
Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde, Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen seminerde konuşmacı olarak Kültürel Miras Teknik Komitesinden Ekonomist ve Şehir Planlama Uzmanı Glafkos Constantinides öğrenciler ile buluştu. 
Seminere Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra diğer fakültelerden öğrencilerde katılım gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473