banner564

“Gereğini yap”

Özgürgün, ülkeye ve halka zarar verdiğini savunduğu Özkan Yorgancıoğlu’nu istifaya davet etti

“Gereğini yap”
banner598
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CTP Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “beceriksizlik ve yanlışları ile ülkeye, halka zarar verdiğini” ileri sürerek, halka daha fazla zarar vermemek için Yorgancıoğlu’nu bir an önce istifa etmeye davet etti.
Özgürgün, yaptığı yazılı açıklamada, Yorgancıoğlu’nun kendisinin de bir gazeteye verdiği demeçte “gerek Cumhuriyetçi Türk Partisi gerekse Demokrat Parti Ulusal Güçler’den bazı milletvekillerinin hükümeti istemediklerini” itiraf ettiğini savunarak, “sadece milletvekilleri değil vatandaşlarımızın çok büyük bölümü mevcut hükümeti istemiyor. Zarardan başka bir şey yapmayan, ülkeye verecek bir şeyi olmadığı kesinleşen Yorgancıoğlu gerçeği kabullenmeli, gereğini yapmalıdır ” dedi.
UBP Genel Başkanı Özgürgün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu unutan Yorgancıoğlu’nun Kıbrıs konusundaki görüşme sürecini değerlendirirken Rum lideri Anastasiades’le Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu aynı kefeye koymaya çalıştığını, bunun da Kıbrıs Türkü’ne zarar verici büyük bir hata olduğunu öne sürdü. Hüseyin Özgürgün açıklamasında şunları iddia etti:
“Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun son açıklamaları tam bir beceriksizlik, iş bilmezlik, ve iki yüzlülük itirafı niteliğindedir.

“Başbakanlık şikayet makamı değil...”
İktidarda oldukları tüm dönemlerde ülkeyi batma noktasına getirdiklerini unutarak muhalefetteyken Ulusal Birlik Partisi icraatları ve ekonomik programlar aleyhine söylemediğini bırakmayan Cumhuriyetçi Türk Partili diğer politikacılar gibi Özkan Yorgancıoğlu da iki yüzlülük yapıyor, muhalefetteyken bize yaptığı saldırıları, Başbakanlığın şikayet etme makamı olmadığını unutarak iş yerine mazaret üretiyor, adeta ağılıyor.
Biz popülizm yaparak onlar gibi çalışanları, emekçileri, iş insanlarını kışkırtmayacağız ama şu bilinmelidir ki yapılması gereken pek çok şey yapılmadığı için ülke ilerleyemiyor ciddi sıkıntılar yaşıyor. Devlet çalışanları, özel sektördekiler, üreticiler, çiftçiler, reel sektör hükümetten memnun değildir.” 
Başbakan Yorgancıoğlu’nun basiretsiz yönetimi dolayısı ile hükümetin, CTP ve DPUG’den bile kerhen destek almakta olduğunu ileri süren Özgürgün, bu nedenlerle, kendilerinin, “Yorgancıoğlu hükümeti tamamen çökmüştür ve ne kadar erken görevden giderse o kadar ülkenin yararınadır” dediklerini ifade etti.

“Haksız yere cumhurbaşkanı’na saldırıyor”
Özgürgün, Cumhurbaşkanı ağzını açıp hükümete bir şey söylese kıyameti koparacağından emin oldukları Özkan Yorgancıoğlu’nun ikide birde haksız yere Cumhurbaşkanı’na saldırdığını savundu ve bunun “devlet için bir zaafiyet” olduğunu iddia etti.
“Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı’na saldırarak CTP içindeki koltuğunu koruyabileceğini sanıyorsa aldanıyor” diyen Özgürgün, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun polis komutanlığı konusundaki tutumunun doğru ve yasalara uygun olduğunu dile getirdi ve polis genel müdürlüğü atamasına siyaset bulaştırmak niyetinde olanın Cumhurbaşkanı olmadığını, polis üst yönetiminde yıllar içinde oluşan hiyerarşiyi bozmaya kalkışan CTP olduğunu savundu.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473