banner564

Gerekli güvenlik  önlemi alınmamış

Beyazıt Temiz’in ölmüyle sonuçlanan iş kazasının ardından tutuklanan inşaatın sahibi ile taşreon firma yetkilisi mahkemeye çıkarıldı

Gerekli güvenlik  önlemi alınmamış
banner598

 Gönyeli’de çemberi yakınlarındaki otel inşaatında Beyazıt Temiz’in ölmüyle sonuçlanan iş kazasının ardından tutuklanan inşaatın sahibi Ömer Gültekin ile taşreon firma yetkilisi Cumhur Kurukızılcık, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlıların İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına aykırı hareket ettikleri, inşaata gerekli tedbirleri almadıkları belirtildi.

Zanlılar hakkındaki soruşturmayı yapan polis, 24 Şubat’ta tarihinde, saat 14.00 sıralarında, Gönyeli'de, Yağmur Sokak’ta müteahhitliğini Çam Tour Leiser And Development Ltd'nin yaptığı şantiyenin 6. katında alçıpan işlemi yapan Beyazıt Temiz’in 11.90 metre yükseklikten beton zemine düşerek vefat ettiğini belirtti. 
Yapılan soruşturmada Temiz’in düştüğü  altıncı katta gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığını, binann yüksek olması sebebi ile güvenlik tedbiri için takması gerektiği emniyet kemeri takmadığını söyleyen polis, ayrıca emniyet kemerinin takılması ve güvenlik gereği kullanılması için herhangi bir sabit düzenek olmadığını ve emniyet kemerinin takılmasının sağlanmadığının tespit edildiğini ifade etti.

Suçlamaları kabul etmediler
Polis, inşaatın sahibi Ömer Gültekin ve taşeron işvereni Cumhur Kurukızılcık’ın Çalışma Dairesi müfettişlerince desteklenen raporla birlikte, iş sağlığı ve güvenliği tüzüğüne göre uygun olarak yapı iskelesi kurma ve 2 metreden yüksek yerlerde çalışma konusunda alınması gereken tedbirleri almadığının tespit edildiğini anlattı. Polis, 26 Şubat tarihinde her iki zanlıya İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına aykırı hareket suçları ile ilgili dava tebliği yapıldığını ve suçlamaları kabul etmediklerini mahkemeye aktardı. Yürütülen soruşturmanın zanlıların etki edebileceği aşamasının sona erdiğini belirten polis, ileride davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 
Mahkeme, birer kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla zanlıların tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473