banner564

Gerginlik yaratıyor

Lajcak ile görüşen Akıncı, Rum tarafının Akdeniz’de tek yanlı sürdürdüğü hidrokarbon çalışmalarına işaret etti

Gerginlik yaratıyor
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, New York temasları kapsamında dün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) başkanlığını yürüten Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ile görüştü.

Slovakya'nın BM Daimi Temsilciliği'nde gerçekleşen görüşme saat 12.00'de (Kıbrıs saatiyle 19.00) yapıldı. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, özel temsilci Erhan Erçin, Slovakya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşler Bolümü Genel Direktörü Alexander Micovcin ve Slovakya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Chatrnuch hazır bulundu.
Görüşmede, BM Genel Sekreteri'nin görevlendirdiği geçici özel danışman Jane Hall Lute'un sürdürdüğü çalışmalar ele alındı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmede Rum tarafının tek yanlı sürdürdüğü hidrokarbon çalışmalarının Doğu Akdeniz'de yarattığı gerginliğe işaret etti.
Akıncı, ayrıca Rum lidere yaptığı ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'ı de bilgilendirdiği hidrokarbon kaynaklarının ortak komite ile yönetilmesi önerisini de gündeme getirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473