banner564

Seni de sülaleni de temizlerim

Kavga ettiği eşinin boğazını sıkıp, öldürmekle tehdit eden sabıkalı koca Denizhan Durgum cezaevine gönderildi

Seni de sülaleni de temizlerim
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Alsancak’ta meydana gelen Memduh Ulugün cinayetinin sanıkları Meryem ve Mehmet Doğu hakkındaki kararın açıklanmasının ardından Girne mahkemesinde ortalığı savaş alanına çeviren Kadir Ok, Servet Doğu, Kemal Doğu, Ömer Doğu, Arif Doğu ve İsmail Doğu dün duruşmaya çıkarıldı.
‘Kanunsuz topluluk oluşturma’, ‘Mahkemeye saygısızlık’, ‘Rahatsızlık verme’ suçlarından haklarında soruşturma başlatılan 6 zanlının 3 gün tutuklu kalması talep edildi.
Soruşturmayı yapan polis, 6 zanlının Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayet davasıyla ilgili açıklanan karara tepki olarak kanunsuz topluluk oluşturup, düzeni bozacak şekilde yüksek sesle bağırıp mahkemeye saygısızlık yapıp, rahatsızlık verdiklerini söyledi.
Polis, zanlıların suçüstü yakalandığını, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, alınacak ifadeler olduğunu belirterek, 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme, zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi. 

Ne olmuştu?
Sanık Meryem ve Mehmet Doğu çifti, 13 Mart 2018 tarihinde Memduh Ulugün cinayeti ile yargılanıp, taammüden adam öldürme suçundan mahkûm edildi. Suna ERDEN

Girne’de meydana gelen olayda teknede eşini darp edip, boğazını sıkarak, ölümle tehdit eden Denizhan Durgun gözaltına alındı.
Şiddet ve darp suçlarından askıda davası olan ve birçok kez polislik olan zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlının darp ettiği eşini, “Eğer polise gidersen seni de sülaleni de temizlerim” diyerek tehdit ettiği belirtildi.
Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Fezile Kesat, olayın 22 Eylül 2019 tarihinde 20.30 sıralarında Girne’de bir işletmeye ait marinadaki teknede meydana geldiğini söyledi.
Polis, zanlının tartıştığı eşi H.H.’yi (27) darp ettikten sonra, boğazını sıkarak, “Eğer polise gidersen, benim başım tekrar belaya girerse, seni temizleyeceğim. Sülaleni de kökünden temizleyeceğim” diyerek tehdit ettiğini belirtti.
Polis, zanlının tutuklandığını, H.H’nin de doktor kontrolünden geçirilip, darp raporu alındığını ifade etti. 

Hakkındaki şikayet geri çekildi
Zanlı hakkındaki şikâyetin dün itibari ile geri çekildiğini belirten polis, teminat talep etti.
Polis, teminat talep etmeden önce zanlının 2016 yılında uyuşturucu suçundan sabıkası olduğunu, 2017 yılında darp ve şiddet tehdidi suçlarından askıda davası bulunduğunu, 2018 ve 2019 yıllarında darp ve şiddetten dolayı polislik olduğunu ancak şikâyet olmadığı için dosya tazmin edilmediğini belirtti.
Polis, zanlının yine 2019 yılında uyuşturucu suçundan denetimli serbestlikten yararlandığını ancak henüz kurula başvurmadığını belirtti.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme kadına yönelik şiddet suçlarının arttığına dikkat çekerek, zanlının 40 günü aşmayacak bir süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473