banner564

Girne’de önemli gün

GAÜ, İstanbul Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri işbirliğiyle inşa edilecek Smart Health Sağlık Kompleksi’nin temeli atıldı

Girne’de önemli gün
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), İstanbul Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastaneleri işbirliğiyle inşa edilecek Smart Health Sağlık Kompleksi’nin temeli dün atıldı.
Törene Başbakan Ömer Kalyoncu, Sağlık Bakanı Salih İzbul, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de katıldı.
Başbakan Ömer Kalyoncu törendeki konuşmasında, insanoğlunun sağlık için, yüzyıllardır uğraş verdiğini belirterek, “Bugün 2 güzide kurum bir araya geldi ve Girne’de önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Umutlu bir gün, güzel şeylerin başlangıcı” dedi.
Üniversitelerin devlet teşviki aldığına işaret eden Kalyoncu, “Çünkü üniversiteler, sadece eğitim değil, ekonomiye de katkı koyan, hatta Kıbrıslı Türkleri tanıtan kurumlardır. Bu nedenle özel yatırımcıyla devletin katkıları bir araya gelmektedir. Biz bu birlikteliğin artarak devamından yanayız. İnsanlarımızın daha iyi yaşaması için desteğe devam edeceğiz” diye konuştu.
Sağlık Bakanı Salih İzbul da, kaliteli sağlık hizmeti sunmanın önemine işaret ettiği konuşmasında, bu tür yatırımların sağlık kalitesini oldukça yükselteceğine inanç belirtti.


Akpınar: Girne sağlık ve eğitimin başkenti olacak…
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da, projenin detaylarına yer verdiği konuşmasında, toplamda 67 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilecek merkezin, özelde Girne’yi genelde KKTC’yi sağlık ve eğitimin başkenti haline getireceğini söyledi. 
Projenin, GAÜ’den sonra Girne bölgesinin en büyük yatırım projesi olduğunu kaydeden Akpınar, “Proje, KKTC adına yapılmış en büyük sağlık yatırım projesi olacak” dedi.

Çiftçi: Tarihi adımın sevincini yaşıyoruz
İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi ise, Girne’nin kaderini değiştirecek, KKTC’de yeni bir dönemi başlatacak tarihi bir adımın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474