banner564

Şikayet sayısı arttı

Muhasebe bürolarına gelen müşterilerin pasaportlarına sahte çalışma izni düzenledikleri gerekçesiyle tutuklanan Hasan Basmacı ve Rahime Önöz, teminata bağlandı

Şikayet sayısı arttı
banner598
Lefkoşa’da çalışma izni işlemleri yürüten bir muhasebe bürosunda müşterilerin pasaportlarına sahte çalışma izni vurulduğuna dair başlatılan polis soruşturması devam ederken, suçla bağlantılı olarak tutuklu bulunan muhasebe bürosu sahibi Hasan Basmacı ile yanında çalışan Rahime Önöz dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlıların soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyecekleri belirtilerek teminata bağlanmaları talep edildi. Polis, 29 Temmuz tarihinde alınan bir şikâyet üzerinde başlatılan soruşturmada ilk etapta zanlı Önöz’ün tutuklandığını, bir gün sonra da zanlı Basmacı’nın tutuklandığını kaydetti. 

Şikayetçiler Basmacı’yı işaret etti
Polis, Önöz’ün ifadesinde zanlı Basmacı’nın pasaportlara sahte mühür basıp kendisine verdiğini, kendisinin ise evraklarda boş kalan kısımlarını doldurduğunu öne sürdüğünü açıkladı. Polis, zanlı Önöz’ün ayrıca sahte işlemler karşılığında alınan paraları zanlı Basmacı’ya verdiğine dair iddialarda bulunduğunu söyledi. Polis, pasaportlarına sahte mühür vurulan şikâyetçilerin ise ifadelerinde parayı zanlı Basmacı’ya verdiklerini söylediklerini ifade etti. 

Sayı artıyor…
Her geçen gün şikâyetçi sayısında artış olduğunu kaydeden polis, soruşturmalarının devam ettiğini ancak zanlıların serbest kalması halinde etki edemeyeceklerini söyledi. Polis, KKTC vatandaşı olan her iki zanlının da davalarında hazır olması için teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, her zanlı için 3’er kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün polise gidip imza atmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473