banner564

Gitti, geri döndü

Ülkeye gelir gelmez bir günde üç süpermarkete sahte çek verip alış veriş yapan ve para üstü alan Oğur Çağlar, 3 yıl sonra yakalandı

Gitti, geri döndü
banner598

 Kuzey Kıbrıs’a 3 Temmuz 2016 tarihinde giriş yapan Oğur Çağlar, bir gün sonra üç büyük süpermarkete gidip, her biri Bin 820 TL değerindeki 3 sahte çeki tedavüle sürdü. Yiyecek içecek ve temizlik malzemeleri alıp, çek meblağının geri kalan kısmı için nakit para alan zanlı bir gün sonra ülkeden çıkış yaptı.

Aranan şahıs ilan edilen zanlı 16 Ekim 2019 tarihinde ülkeye giriş yapmak isterken yakalandı. İfadesinde suç ortağı olduğunu itiraf eden zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, Oğur Çağlar’ın 03 Temmuz 2016 tarihinde ülkeye giriş yaptığını, 4 Temmuz günü farklı zaman dilimlerinde Reis Süpermarket, Yaman Süpermarket ve Erülkü Süpermarket isimli işletmelere giderek her biri Bin 820 TL değerindeki sahte çekleri tedavüle sürdüğünü ifade etti.
Polis, yiyecek içecek ve temizlik malzemeleri alan sanığın marketlere sahte çekleri verip, para üstü aldığını söyledi.
Polis memuru, zanlının 5 Temmuz tarihinde ülkeden ayrıldığını açıkladı. Polis, 2016 yılında yaşanan olayla ilgili soruşturma yapıldığını ve zanlının aranan şahıs ilan edildiğini söyledi.
Polis memuru, zanlının 16 Ekim 2019 tarihinde KKTC giriş yapmak üzereyken Ercan Havaalanı’nda gözaltına alındığını belirtti.
Zanlının ifadesinde ismini tam olarak hatırlamadığı bir şahsın yönlendirmesi ile çekleri kullandığını iddia ettiğini kaydeden polis,  bu yönde soruşturma yaptıklarını, söz edilen kişinin adına ve soyadına ulaştıklarını açıkladı.

2016 bir çıktı bir daha…
Polis, tespit edilen şahsın zanlı ile birlikte 5 Temmuz 2016’da ülkeden çıkış yaptığını ancak bir daha giriş yapmadığını belirlediklerini söyledi.
Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, KKTC’de turist sıfatı ile bulunduğunu ve serbest kalması halinde yasadışı yollardan kaçma ihtimalinin olduğunu belirtip, cezaevinde tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlının 45 günü aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473