banner564

Gizli bir tanık O yaptı diyor

Lefkoşa’da gerçekleşen eş zamanlı 3 kundaklamayla ilgisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Bülent Gezer, olay saatinde hastanede olduğuna dair ısrarını sürdürüyor

Gizli bir tanık  O yaptı diyor
banner598

Başkent Lefkoşa’da, 19 Şubat tarihinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 3 kundaklama olayı ile ilgisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Bülent Gezer dün ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Zanlının, King Oto Galeri, Opel Plaza, “Özmerhan Finans isimli üç ayrı işyerinin kundaklanması olayında bağlantısı olduğunu mahkemeye aktaran polis,  5 kişinin daha arandığı, 25 telefon numarasının inceleme altında olduğu açıkladı.

Polis,  zanlı Bülent Gezer’in henüz tespit edilemeyen 5 şahıs ile birlikte 19 Şubat tarihinde saat 00.50 sıralarında Lefkoşa’da King Oto Galeri, Opel Plaza, “Özmerhan Finans isimli üç ayrı işyerinin kundaklanması olayı ile ilgili tutuklandığını söyledi. Polis, meydana gelen yangınlarda King Oto isimli iş yerine ait antrepo içerisinde park halinde bulunan toplam 9 adet lüks araç ile Opel Plaza isimli iş yerine ait antrepo içerisinde park halinde bulunan toplam 15 adet aracın hasar gördüğünü ifade etti. 

“Olayı bilen tanık onu söyledi…”
Meydana gelen olaylarla ilgili yapılan soruşturma sonucu zanlı Gezer’in tespit edildiğini, zanlının olayla bağlantısının olduğuna dair bir tanık ifadesi olduğunu söyledi. Polis, söz konusu tanığın olayı bildiğini ve ifadesinde zanlının ismini de söylediğini aktardı. Zanlının olay gecesi Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yattığını kaydeden polis, hastanedeki kamera kayıtlarını incelediklerini, zanlının 23.08 ile 23.25 dakikaları arasında hastaneden ayrıldığını belirtti. 
Polis, bu süre içerisinde zanlının hastaneye 200 kilometre uzaklıktaki Opel Plaza’yı kundakladığına inandıklarını ifade etti. Polis, olayla ilgili 30 kamera görüntüsünün inceleneceğini, olayda kullanıldığına inanılan bir araç bulduklarını ve araç üzerinde parmak izi araştırması yapacaklarını ifade etti. Polis, ayrıca olay yerinde bulunan kanıtların da incelemesinin sürdüğünü söyledi. 

25 telefon numarası mercek altında
Polis, Girne, Güzelyurt ve Lefkoşa bölgelerinden ifade alacaklarını, 25 telefon numarasının inceleneceğini belirterek, olayla ilgili aranan 5 şahsın ise henüz tespit edilemediğini dile getirdi. Polis, zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere ve bulunması gereken şahıslara etki edebileceğini öne sürerek 2 gündür tutuklu bulunan zanlının 8 gün daha polis hücresinde tutulmasını talep etti.

Avukatı, polisin aktardığı bilgilere itiraz etti
Zanlının avukatı Mustafa Asena, Sekiz günlük tutukluluk süresine itiraz ederek, olay saatinin 00.50 olduğuna dair polisin ifade verdiğine dikkat çekti.
Zanlının 23.25’te hastaneye döndüğüne dair polisin ifade verdiğini, olayın zanlı hastaneye döndükten 85 dakika sonra meydana geldiğine vurgu yapan avukat, dolayısı ile zanlının o dakikalarda hastanede olduğunu söyledi. 

“O mesafeyi kimse 18 dakikada gidip gelemez”
Asena, hastane ile Opel Plaza arasında 200 metre değil, 400 metre olduğunu, zanlının yürüyecek olay yerine gitmesinin yarım saat süreceğini ifade etti ve kısa sürede bir kişinin o mesafeyi yürüyemeyeceğini öne sürdü. Asena, zanlının araç ile çok hızlı olay yerine gidip gelmesi halinde en az 10 dakikalık bir zaman geçeceğini ancak bir suç işleyecek kişinin çok hızlı araç kullanarak bu fiili yapmış olmasının mümkün olmadığını savundu.

Suça bağlayan tek şey tanık ifadesi…
Duruşmaya bakan Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının 3 noktada meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili tutuklandığını, olayın 00.50 sıralarında olduğuna dair polisin ifade verdiğini ancak zanlının 23.25’ten sonra hastaneden çıkmadığına dair kamera görüntüleri olduğunu belirtti. Yargıç, zanlıyı şu aşamada suça bağlayacak tek şeyin tanık ifadesi olduğunu, var olduğu öne sürülen tanık ifadesinin doğru olup olmadığının araştırılması için polise bir fırsat verilmesi gerektiğini ancak 8 günlük sürenin uzun olduğunu ifade ederek, zanlının tutukluluk süresinin 2 gün uzatılmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474