banner564

Tarihe geçecek

Tarım Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu reformları ‘Ölüm Paketi’ olarak niteleyen Hayvancılar Birliği Başkanı Naimoluları “Son 11 yılda 9 Bakanı değiştirdim, bu da 10’uncusu olacak” dedi

Tarihe geçecek
banner598
 Tarım Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu reform paketine tepki gösteren Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları “Bu ölüm paketini kabul edemeyiz” diyerek, Bakan Erkut Şahali’ye karşı mücadele başlattıklarını açıkladı.
   Naimoğluları, dün Diyalog TV tarafından canlı olarak yayınlanan açıklamasında “Son 11 yılda 9 tane Tarım Bakanını değiştirdim. Şahali 10’uncusu olacak ve en kısa süreli bakan olarak da tarihe geçecek”dedi.  
   Sütün maliyetinin ortaya konarak litre fiyatının yeniden belirlenmesi gerektiğini, Tarım Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu reform paketinin “ölüm ve üretimi durdurma” paketi olduğunu kaydetti.
Birlik başkanı Mustafa Naimoğluları dün Birlik Genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek Tarım Bakanı Erkut Şahali’yi eleştirdi.
Şu an depolardaki 120 ton sütün alıcı bulamadığını ve pazarlanamadığını belirten Naimoğluları, pazarlanamayan sütün her Cumartesi ve Pazar tankerler içerisinde Pazar aradığını kaydetti. 
Sütün pazarlanmasının daha önce yüzde 70, şimdi ise yüzde 30 olduğunu kaydeden Naimoğluları, buna karşın sokakta her yerde ithal ürünlerin dolaştığına dikkat çekti.

“Çiftçinin parasıyla açık kapatılmaya çalışılıyor”
Hükümetin hiçbir konuda çözüm üretemediğini ve uzun vadede üreticinin cebinden 6 milyon TL daha çıkarıp bunu bütçe açığını kapatmada kullanmak istediğini savunan Naimoğluları, 1600 litreye kadar 1.48, 1600 Litreden sonrasının 1.20 TL fiyattan alınmasının “Hayvanlarınızı kesin” anlamını taşıdığını söyledi.

“Sudaki sorunu çözün…”
Naimoğluları, ülkede yüzde yüz kuraklık yaşandığını ve hükümet yetkililerinin su sorununu çözecek kapasitede olmadığını savunarak, üreticinin hayvanlarına acı su içirmek zorunda kaldığını kaydetti.
Ülkeye 2015 yılında 25 milyon Dolar’lık (80 Milyon TL) süt ürünü ithal edildiğini belirten Naimoğluları, devletin bir yandan ihraç kapısı ararken, diğer yandan 400 tonluk ithal peynirin ülkede nasıl ve hangi sağlık koşullarında paketlendiğinin ve piyasaya sürüldüğünün bilinemediğini söyledi.

"O koltukta oturamaz”
Bakan Şahali’nin söz konusu reform paketinde ısrar etmesi halinde koltukta oturamayacağını ve “en kısa süre bakanlık yapan tarım bakanı” olacağını iddia eden Naimoğluları, bakanın bürokratlarıyla birlikte, tarımdaki sorunları çözmesi, çareler üretmesi ve tarıma yön vermesi gerektiğinin altını çizdi.

“Sütü satın alan yok ki”
Naimoğluları, sektörün duvara vurduğunu, üreticinin ölüm noktasına geldiğini ve borçları bulunduğunu da hatırlatarak, Hellim’de AB tescili için küçükbaş hayvan üretiminin desteklendiğini fakat küçükbaş hayvanının sütünü alan bulunmadığını kaydederek “Hellim Tescili söz konusu, küçükbaş hayvan destekleniyor ama küçükbaş hayvanın sütünü satın alan yok ki” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474