banner564

Goca Hamit Buba Soyu pikniği yapıldı

Bu yıl 5.’si düzenlenen Goca Hamit Buba Soyu pikniği dün Hamitköy çıkışındaki okaliptüs ağaçlarının altında yapıldı

Goca Hamit Buba Soyu pikniği yapıldı
banner598
Örnek nesil

Melin DOBRAN
Hamitköy’ün kurucusu olan Goca Hamit’in torunları, dün beşinci kez düzenlenen piknikte bir araya geldi. 
Hamit Buba soyundan gelen Mehmet Altuner isimli vatandaş, her yıl Haziran ayında bu pikniği yaptıklarını söyledi. Etkinliğe katılan herkesin Goca Hamit’in torunu olduğunu ifade eden Altuner, bu sayede aile bağlarının güçlendiğini dile getirdi. 
Piknik alanında buluşan aileler oldukça mutlu görünüyordu. Altuner, 1935 yılında Türkiye’ye bu aileden göç edenleri kendi çabasıyla bulduğunu belirtti.

“Amaç aileyi kaynaştırmak”
Piknik alanında buluşan ve sohbet edip mangal keyfi yapan aileler, bu buluşmadan oldukça mutlu olduklarını söyledi. Piknik alanında aileden gelen bireylerin eski fotoğrafları da sergilendi. Altuner, aile bireylerini tanımak ve bir araya toplama fikrini ve gelişen süreci şöyle anlattı, “1973 yılında soy ağacından yola çıkarak araştırma yaptım. Bazı aile bireylerinin 1935 yılında Türkiye’ye göç ettiğini öğrendim. İsimlerini bildiğim için Türkiye’ye gittim. Adana, İzmir, Bursa ve Denizli’de akrabalarıma ulaştım. Daha sonra aileyi tanıştırmak ve kaynaştırmak amacıyla piknik düzenlemeye karar verdim. Aile olarak her yıl toplanıyoruz. Eskilerden konuşuyoruz, yemeğimizi yiyoruz. Bu sayede aile bağlarımız da kopmuyor. Yıllardan beridir bu etkinliği düzenliyoruz. Birbirimizi bulduğumuz için kendimizi mutlu ve şanslı hissediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473