banner564

Göçe zorlama

Göçmenköy’ün gençleri, trafik kazalarını protesto eylemi düzenledi

Göçe zorlama
banner598

Derya ERCAN

 

Başkent Lefkoşa’nın Göçmenköy bölgesinde yaşayan bir grup genç, dün akşam, insanların duyarlılığını artırmak ve trafik kazalarına karşı dikkat çekmek için eylem yaptı.

Ellerinde taşıdıkları dövizlerle, saat 19.00 civarında yol kenarında durarak düdük çalan 20 kadar genç, yollardaki ihmaller kadar insanların da trafikte duyarsız olduğundan yakındı.

Gençler, ellerinde, “İhmal edilen yollar can düşmanı”, “Trafik polisinin görevi sadece ceza yazmak değildir”, “Göç etmeye zorlamayın”, “Araç değil ihmal öldürür”, “Bugün başkası yarın can yoldaşın”, “Bugün başkası, yarın senden biri, başka canlar yanmasın”, “Ölümlü kaza oranları kabul edilemeyecek fazlalıkta” yazılı dövizler taşıdı.

 

8 yılda 4 yeğenini trafik kazasında kaybetti

Eylem yapan grup adına Diyalog’a açıklama yapan Rehan Keser,  8 yıl içinde, yaşları 16, 18, 19 ve 21 olan 4 yeğenini kaybettiğine işaret ederek, “Halkımız çok rahat, artık halk olarak üzerimize düşenleri yapalım, uyanalım!” dedi.

Son trafik kazalarını protesto etmek istediklerini ifade eden Keser,  “Gencecik üç akdemisyenimizle İskele bölgesinde bir gencimizi  daha trafik kazasında kaybettik. Bu ölümlü kazaların arkası kesilmiyor. En yakınımzıdaki Rum tarafı ile kıyasladığımızda, bizdeki trafik tam bir facia. Rumlar her yere otoban yaptı, bu yollara çıkan tali yolları kapadı, eksikleri giderdi, bir sürü gelişme var, bir de bize bakın...Gerek Türkiye’nin yardımları, gerek yerel

kaynaklar olsun, bunların nereye gittiğini biz çok merak ediyoruz. Hala daha bariyerlerimiz yok, ana yollara çıkan tali yollar tehlike saçıyor. Trafikte etkin önlemler yok” diye konuştu.

 

Ateş düştüğü yeri yakıyor

Fenomenbet New Roman"">Ateşin düştüğü yeri yaktığını ve trafikte 4 yeğenini kaybettiğini  kaydeden Rehan Keser, “Ben, 8 yıl içinde 2 yıl arayla 4 yeğenimi kaybettim; 16, 18, 19, 21 yaşlarında! Hepsi de trafik kazası ve ihmal. Elbette insan hatası da var, insanların da artık daha duyarlı olması lazım” dedi.

 

30-40 kişi telefonla konuşarak geçti

Eylemle, insanların trafikte daha duyarlı olması için dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade eden Keser, “Halkımız çok rahat. Yaklaşık yarım saattir bu kavşaktayız, en az 30-40 kişi araç kullanırken telefonda konuşarak geçti, kemer takma yok, aşırı bir rahatlık var. Artık halk olarak uyanalım, vatandaş olarak üzerimize düşenleri yapalım. Göçmenköy gençliği olarak, insaların dikkatini çekmek istedik” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 03:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473