banner564

Gönendereliler Siber’i ziyaret etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Gönendere Kültür ve Sanat Derneği’nden bir heyeti kabul etti.

Gönendereliler Siber’i ziyaret etti
banner598
Kabulde konuşan Dernek Başkanı Yaşar Artam, 27 Nisan’da köyde yapılan Kültür Sanat Şenliği’ne Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber’in de katıldığını ve festivalde bulunan sinema afişlerinin kaplanarak korunması konusunda yardım sözü verdiğini anlattı. Artam, kendilerine nasıl yardımcı olabileceğini konuşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini de kaydetti.

Artam: Afişler çok değerli
Ellerinde bulunan film afişlerlinin 1960’lı yıllardaki bir sinemaya ait afişler olduğunu belirten Artam, bu afişlerin çok değerli olduğunu ve yıpranmalarını önlemenin kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

Siber: Geçmişle ilgili belleğimiz yoksa
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, toplumda, geçmişine, değerlerine, köyüne sahip çıkma yaklaşımı olduğunu gördüğünü ifade etti. Hangi köye giderlerse gitsinler bir takım kültürel sanatsal faaliyetlerle karşılaştıklarını dile getiren Siber, bunun kendisini duygulandırdığını kaydetti.
“Geçmişle ilgili belleğimiz yoksa bugünle ilgili aidiyet bağlarımız güçlü olmaz” diye konuşan Siber, geçmişten günümüze yaşananların çok önemli olduğunu vurguladı. Geçmişte insanların izledikleri filmlerle vakit geçirdiklerini anlatan Siber, insanların 1974 öncesinde tek eğlencelerinin sinema olduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474