banner564

Gönüllüler hizmete hazır

Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’ndaki öğretmen eksikliği nedeniyle eylem düzenlendi

Gönüllüler hizmete hazır
banner598
Dipkarpaz’daki Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda 15 öğretmen eksiği nedeniyle eğitime başlanamadığı gerekçesiyle öğrenci velileri eylem yaptı.
Okul Aile Birliği öncülüğünde düzenlenen eyleme Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel de katılarak destek verdi. KTOEÖS’ün “Devlet Okullarını ve Çocuklarımızı Sahipsiz Bırakmayacağız” yazılı pankart açtığı eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı.
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, öğretmen eksikliğinin kaynak meselesiyle açıklanamayacağını, bunun hükümetin tercihi meselesi olduğunu savunarak, iki hafta geçmesine karşın eğitime başlanamamış olması nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu’nun makamında oturmaya devam etmesinin sorgulanması gerektiğini ileri sürdü. Veliler de, bir an önce okula öğretmen ve müdür atanmasını beklediklerini, çocuklarını başka bir okula kaydettirmeyeceklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler.Veliler, Dipkarpaz’da yaşayan 12 tane işsiz öğretmen bulunduğunu, devlet öğretmen ataması yapmazsa bu öğretmenlerin gönüllü olarak okulda öğretmenlik yapmaya hazır olduklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474