banner564

Gözler bu davada

Dört genç öğretmenin ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan Çiğdem Altınfincan’la ilgili karar 15 Ekim’de açıklanacak

Gözler bu davada
banner598
Zorkun TAŞER
Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (LAÜ) öğretim görevlisi  olan Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın 20 Ocak’ta meydana gelen trafik kazasında ölümlerine sebebiyet vermekten Merkezi Cezaevi’nde 9 aydır hükümsüz tutuklu olarak bulunan Çiğdem Altınfincan, dün yeniden Lefkoşa’da Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıkarıldı.
Yeni Adli Yıl’da yeni yargıçlar tarafından yargılanacak olan Çiğdem Altınfincan’ın davası, itham edilmek üzere 15 Ekim’e ertelendi.
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sanığın 9 aydır hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde bulunduğunu anımsatarak, davayı son kez ertelediklerini belirtti ve itham edilmek üzere 15 Ekim’e ertelediğini açıkladı.

Feci kaza nasıl olmuştu?
Kaza,  20 Ocak’ta saat 17.30’da Türkeli Kavşağı’nda meydana geldi. Çiğdem Altınfincan (34) yönetimindeki LF 707 plakalı salon araç, Türkeli kavşağını 400 metre kadar geçtikten sonra direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu orta refüje girdi. Araç, çarpmanın etkisiyle yükselerek önce Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya doğru seyreden Ayşe Hadımcı Candemir (30) yönetimindeki JU 802 plakalı arabanın tavanına; ardından da yine aynı istikametteki Naci Kanatlı’nın (43) kullandığı FZ 284 plakalı aracın sol üst yan kısmına çarptı.
Kazada JU 802 sürücü Ayşe Hadımcı Candemir ile aynı araçta yolcu olarak bulunan Figen Arkın (38) ve İmge Kozok (27) kaza yerinde yaşamını yitirirken, aynı araçta yolcu olarak bulunan Dilek Yılmaz (32) ağır yaralandı ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılmasından yaklaşık 15 gün sonra yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.
LF 707 plakalı aracın sürücüsü Çiğdem Altınfincan’ın sağ kolunun kırıldığı feci kazada, FZ 284 plakalı aracın sürücüsü Naci Kanatlı ile aynı aracın yolcuları Süheyla Kanatlı (40) ve Fethiye Kanatlı (8) da yaralanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473