banner564

Gözü gibi bakıyordu!

Cengizhan Teski, Edremit’te ağaçların arasına ektiği hintkenevirini sularken suçüstü yakalandı

Gözü gibi bakıyordu!
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Edremit Köyünde, bir sokak içindeki ağaçların arasına ekilmiş hintkenevirini sularken yakalanan Cengizhan Teski, polis tarafından gözaltına alındı.
Kuzey Kıbrıs’ta turist olarak bulunduğu öğrenilen Cengizan Teski, dün tutukluluk talebi ile Girne’de mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili yeminli şahadet veren Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Cengizhan Teski’nin  3 Ağustos 2018 tarihinde, saat 14.30 sıralarında, Edremit’te Şht. Recep Sokak üzerinde ağaçlar arasına gizlenmiş saksı içerisinde ekili bir kök hintkeneviri türü bitkiyi, elinde iki bidon ile sulamaya giderken, polis tarafından suçüstü tespit edildiğini mahkemeye aktardı. 
Bayram, zanlının polisi görüp, koşarak kaçmaya başladığını ve makul güç kullanılarak, tutuklandığını kaydetti.
Polis tutuklanan zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini, ifadesinin ardından doktor kontrolünden geçirildiğini ve tutuklama sırasında yere düşmesi sonucunda çenesinde oluşan yaraya dikiş atıldığını söyledi. 

Polis memuru da yaralandı
Polis Çavuşu Mehmet Bayram, tutuklama sırasında görevli polis memuru İbrahim Atabek’in yaralandığını belirtti. Polis çavuşu, zanlının gönüllü ifadesinde üç adet hintkeneviri bitkisi ektiğini ve ikisinin kuruduğunun, birinin ise 130 santime kadar büyüttüğü itirafında bulunduğunu mahkemeye aktardı. Bayram, uyuşturucu olduğuna inanılan bitkinin analize gönderileceğini ve zanlının ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Ailevi sorunları varmış
Polis zanlının bir otelde çalışma izinli çalıştığını ancak işyerinin çalışma iznini iptal ettiğini belirterek soruşturma maksatlı ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı “Ailevi sorunlarım var. Çok pişmanım” dedi. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Yargıç Temay Sağer tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473