banner564

Gülle: Halk bilgilendirilecek

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, hastaların, deşifre olmadan güven içerisinde sağlık hizmeti alabilmeleri için, Mayıs ayından itibaren, Uluslararası kodlama sistemi ile izlendiğini açıkladı.

Gülle: Halk bilgilendirilecek
banner598
 “KKTC’de kayıt altına alınıp takip edilen 34 hasta” olduğunu belirten Gülle, hastaların bir bölümünün toplumsal kaygılar nedeniyle kayıt dışı olarak KKTC makamlarının dışındaki farklı merkezlerde, tedavilerini sürdürdüklerine dair tespitlerinin olduğunu söyledi. Kayıt dışılığı ortadan kaldırmak ve hastalarımıza ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanabilmelerini sağlayabilmek için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Gülle, HIV ile enfekte olan veya olduğuna şüphe duyan bireylerin resmi makamlara başvurmalarını istedi.
“Tüm hastalıklarda olduğu gibi AIDS ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda da farkındalık ve buna bağlı olarak erken tanı önemli” diye sözlerini sürdüren Gülle, böylesi özel günlerde gerçekleştirilecek kampanyalarla, halkın farkındalığının artırılacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474