banner564

Gürler: “Personel eksikliği var”

Polis Örgütü’nün kuruluşunun 51’inci yıldönümü dolayısıyla etkinlikte konuşan Pervin Gürler, teşkilatın sorunlarına da değindi

Gürler: “Personel eksikliği var”
banner598
Polis Örgütü’nün kuruluşunun 51’inci yıldönümü dolayısıyla dün Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane’de etkinlik düzenlendi.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in konuşması ile başlayan etkinlik, müzik dinletisi, kamu spotu ile Polis Tanıtım Filmi’nin gösterimi ve tango gösterisi ile devam etti.
Etkinlik Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in konuşması ve polis konulu fotoğraflardan oluşan serginin gezilmesiyle sona erdi.

Gürler, çalışmalar hakkında bilgi verdi 
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, polis örgütünün halkın huzuru, ülkenin iç güvenliği için mesai mevhumu gözetmeksizin, üstlerinin sevk ve idaresinde günün 24 saati hizmet vermek için yoğun çaba serf ettiğini belirtti.
Çalışmalarını sadece bugünü düşünerek değil, geleceği de tasarlayarak, uzman ve deneyimli bir ekiple projelendirdiklerini söyleyen Gürler, kısa adı PÖYAP olan “Polis Örgütünü Yeniden Yapılandırma Projesi” ile ilgili bilgi verdi. Gürler, projenin suç sonrası polislik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması, suç öncesi hizmet modellerinin oluşturulması sureti ile suçun oluşmadan önlenmesi gibi hedefleri bulunduğunu ifade etti.
Halktan kopuk bir polislik anlayışını düşünmenin mümkün olmadığına vurgu yapan Gürler, bu yüzden polis haftasında “huzurunuz, gururumuzdur” sloganını kullandıklarını belirtti.
Gürler, hızla değişen ve gelişen dünya koşullarına ayak uydurabilmek adına personele yönelik hizmet içi eğitimler, kurs ve seminerler düzenlendiğini söyleyerek, eğitim almanın yanı sıra eğitim veren bir kurum olduklarına işaret etti.

“Polis münhali açılmalı”
Örgütün sorularına da değinen Gürler, sorunların başında personel eksikliğinin geldiğini, en yakın zamanda polis münhalı açılarak personel alımı yapılması gerektiğini kaydetti. Terfi münhalı açma suretiyle yönetici kadrolarındaki açığın da kapatılmasına olanak verilmesi gerektiğini söyleyen Gürler, ülkede yaşanan suçların aydınlatılması için MOBESE kameralarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Siber: Polislerde huzurlu olmalı
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de etkinlikte yaptığı konuşmada, sağlık, huzur ve güvenin her şeyin başında geldiğini, bu üç unsurdan biri eksik olduğunda yaşam kalitesinin düştüğünü kaydetti.
Polislik mesleğinin çok zor ve çok özveri isteyen, oldukça stresli bir meslek olduğuna işaret eden Siber, bu nedenle kalp krizinin en çok yaşandığı meslek grupları arasında bulunduğunu söyledi.
Polislerin huzur ve güveni sağlarken, kendilerini huzurlu ve güvende hissetmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Siber, “Adaleti koruyan polistir. Polis içindeki adalet de önemlidir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474