banner564

Gürpınar’la görüştüler

Süresiz grevde olan TAŞEL çalışanları İçişleri ve Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı

Gürpınar’la görüştüler
banner598
Süresiz grevde olan Türk Alkollü İçki ve Şarap Endüstrisi Ltd. (TAŞEL) çalışanları hayat pahalılığının maaşlara yansıtılması yöntemi gerekçesiyle dün İçişleri ve Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı.
Eylemden sonra TAŞEL’de örgütlü Birleşik Kamu, Kooperatif, Tarım ve Diğer Sanat ve Hizmetler Emekçileri Sendikası (Emek-İş) Başkanı Koral Aşam ve sendikanın bağlı olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Genel Başkan Vekili Hasan Felek, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar ile görüştü.
Emek-İş Başkanı Koral Aşam, Bakanlık önünde yer alan eylemde bir basın açıklaması okudu. Hayat pahalılığı ödeneği konusundaki açıklamada, “Mücadelemiz her ne kadar da hayat pahalılığı ödeneği konusunda başlamış olsa da, bugün geldiği konakta mücadele özelleştirmelere karşı, yani toplum malına sahip çıkma noktasına ulaşmıştır... TAŞEL Ltd’de yasalarla sabit olan yüzde 33’ü devlet iştiraki, büyük ortak Mey İçki Sanayi yönetimince gasp edilmeye çalışılmakta ve bu anlamda iştirakli kurum hasebiyle yasalara bağlı emekçi hakları da yok sayılmaktadır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474