banner564

Gururlandıran başarı

Memoriad Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonası’nda KKTC’yi temsil eden Dila Bilen, ikincilik elde etti

Gururlandıran başarı
banner598
Aybeniz Küzeci YILDIRIM
Memoriad Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonası’nda KKTC’yi temsil eden iki öğrenciden biri olan 9 yaşındaki Dila Bilen, ikincilik elde etti.
Dila Bilen ve öğretmeni Belgün Belevi Diyalog Tv’de yayınlanan “Gündem Dışı” programına katıldı… Türkiye’de aldığı başarılı sonuçla ailesi ve öğretmenlerini gururlandıran Dila Bilen, ikincilik elde ettiği yarışmanın ardından şimdi de Amerika’daki olimpiyatlara hazırlandığını söyledi.
Dila Bilen, matematiği ve rakamları çok sevdiğini belirterek, öğretmeni Belgün Belevi ile bu olimpiyatlara hazırlandıklarını anlattı.
Öğretmeninin, “Günde 20 dakika çalışmak yeter dediğini”, ancak kendisinin daha fazla çalıştığını söyleyen Bilen, gelecek yıl şampiyon olacağına inandığını ifade etti. Küçük Dila, kendisini yarışmaya hazırlayan öğretmenine ve ailesine de teşekkür etti.

Belevi: Bu bir yetenek değil…
Mega Aritmetik Lefkoşa Temsilciliği’nden Dila’nın öğretmeni Belgün Belevi de mental aritmetiği anlattı. Belevi, şunları kaydetti: “Kıbrıs’ta toplum olarak az da olsa bir göz aşinalığımız vardır mental aritmetiğe o da Acun Ilıcalı’nın programlarından dolayı kaynaklanmıştır. Mental aritmetiğin yetenekle hiçbir alakası yok. Buradaki amaç, 5-12 yaş arası çocukların ki bu özel bir çocuk ya da seçilmiş bir çocuk olduğu anlamına gelmiyor, her çocuk için geçerli olan bir şey, özel bir eğitimle beynimizi daha aktif, daha seri bir şekilde çalışabilmesini sağlamak. Esas amacı bu programın.”

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474