banner564

Güvence verdi

Eroğlu, “KKTC vatandaşı herkes, bir ortaklık devleti kurulursa onun da vatandaşı olacaktır” dedi

Güvence verdi
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dün, Midyatlılar Bütünleşme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Faysal Dağdelen ve beraberindeki kabul etti.
Faysal Dağdelen, kabulde yaptığı konuşmada, olası bir anlaşmada 40 yıldır KKTC’de yaşayan vatandaşların adadan gönderileceği korkusu yaşadığını ifade ederek, “Rumlar bizi de, askeri de, garantörlüğü de istemiyor. Buna rağmen nasıl anlaşmaya varılacak?” diye sordu.
10 yıldır seyahat özgürlüklerinin kısıtlandığını ifade eden Dağdelen, bununla ilgili herhangi bir çalışma yapılıp, yapılmadığını da sordu.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakerelerin KKTC’de yaşayan herkesi ilgilendirdiğini ifade ederek, hiçbir vatandaşın mağdur olmayacağı bir anlaşma için çalıştıklarını söyledi.
“KKTC vatandaşı, nereden gelirse gelsin KKTC vatandaşıdır” diyen Eroğlu, KKTC vatandaşları hakkında başkalarının fikir üretmesinin kabul edilebilir olmadığını söyledi.
Bu konuda müzakere masasında tavırlarını açık ve net biçimde ortaya koyduklarını söyleyen Eroğlu, “Bir anlaşma oluncaya kadar KKTC vatandaşı olan herkes, anlaşmaya varılır ve bir ortaklık devleti kurulursa, onun da vatandaşı olacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473