banner564

Güvenlik toplantısı yapılacak

Başbakan Kalyoncu, hükümetin son zamanlarda artan kundaklama ve kurşunlama gibi hadiseleri yakından takip ettiğini belirtti

 Güvenlik toplantısı yapılacak
banner598

Bakanlar Kurulu dün saat 10.30’da Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında toplandı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklama yapılmadı. 

Başbakan Kalyoncu, toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, Ankara ziyareti ve gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başbakan Kalyoncu, hükümetin son zamanlarda artan kundaklama ve kurşunlama gibi hadiseleri yakından takip ettiğini belirterek, cuma günü Başbakanlıkta Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü ile "Güvenlik Toplantısı" yapılacağını kaydetti.

Bilişim suçları yasası hala yok…
Adli Tıp biriminin de ülkede olmadığını ifade eden Kalyoncu, güvenlikle ilgili her şeyin güvenlik toplantısında gündeme geleceğini, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için her şeyi görüşeceklerini vurguladı.
Kalyoncu, “Eksik yasaların, Bilişim Suçları Yasasısı’nın ve telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin denetlenmesine ilişkin diğer yasaların insan haklarına halel gelmeksizin yapılması gerekir. Aksi takdirde suç örgütlerinin takibi zordur” diye konuştu.
Kalyoncu, "Ama altını çizmek istiyorum. Bu tür yasalar geçerken insan hak ve özgürlükleri mutlaka dikkate alınmalı ve özel hayat gizliliği mutlaka korunmalıdır" dedi.

Sağlık alanındaki tatsız gelişmeler…
Kalyoncu, sağlık alanındaki gelişmelerin tatsız ve hoş olmayan gelişmeler olduğunu kaydederek, soruşturma safhasında olan konu hakkında konuşurken dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Kalyoncu, Sağlık Bakanlığının özel hastaneleri denetlediğini ancak "suç işleme eğiliminde olan insanlar daima denetçilerin bir adım önündedir" ifadesini kullandı.
Olayla ilgili adı anılan bazı kişilerin özel iltimasla hastanelere alınmadığını kaydeden Kalyoncu, “Sağlık nedeniyle orada olduklarının altını çizmek istiyorum" dedi.

“Türkiye’ye ilk resmi ziyaret”
Başbakan Ömer Kalyoncu, açıklamasında, Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştireceğini belirtti. Kalyoncu, hükümet kurulduğundan bu yana Türkiye seçimleri ve su sorunu tartışmalarının bu ziyareti geciktirdiğini söyledi.
Kalyoncu, Türkiye ziyaretinde kendisine 3 bakanın eşlik edeceğini ve burada su ile ilgili devletler arası protokolü imzalayacaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474