banner564

Endişeleri dinledi

Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunu çözüm süreci ile ilgili başlattığı “aydınlanma ziyaretleri” çerçevesinde Dikmen’de halkla buluştu

Endişeleri dinledi
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunu çözüm süreci ile ilgili başlattığı “aydınlanma ziyaretleri” çerçevesinde Dikmen’de halkla buluştu.
DP-UG’li yetkililerinin de eşlik ettiği Serdar Denktaş, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kıbrıs müzakere süreci konularının yanı sıra son dönemde gündemde olan “su ve hükümet krizi” konularına da değindi.
Denktaş, halk tarafından endişelerin dile getirilmesi üzerine; “merak etmeyin bu devleti de, bu milleti de boş bırakmıyoruz. Ana muhalefet olarak görevimiz halkımızın her konuda istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak, ona göre de gereken önlemleri alıyor, alınması yönünde de çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
Kıbrıs müzakerelerindeki gidişat ile ilgili endişelerini dile getiren Denktaş, Dikmen halkı ile de karşılıklı istişarelerde bulunarak, özellikle “Garantiler, Eşit Egemenlik ve Mülkiyet” başlıklarındaki konuların Kıbrıs Türk halkını yeni bir çıkmaza ve asla kabul edilemeyecek bir sürece sürüklediğini savundu.
Başlıkların içeriğini vatandaşlarla paylaşan Denktaş, buna rağmen 2016 yılının ikinci yarısında olası bir referandumun söz konusu olabileceğine inanç belirtti.
Öte yandan Serdar Denktaş ziyaret sırasında DP-UG’nin Genel Kurulunun Mayıs ayının ilk yarısında gerçekleştirilmesi yönünde karar aldıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474