banner564

‘Güzel’ olacak

Girne Antik Liman için 9.5 milyon liralık proje geliştirildi

‘Güzel’ olacak
banner598

Çiğdem AYDIN 
Diyalog’un ısrarlı yayınlarıyla gündemden düşmeyen Girne Antik Limanın yeniden düzenlenmesi ve gerekli tadilatların yapılması için hükümet 9.5 milyon liralık bir bütçe ayırdı. Turizm Bakanı Ünal Üstel, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını belirterek “Antik Liman’da sorunları ortadan kaldırmaya kararlıyız ” dedi.
      Limanın uzun süre sahipsiz kaldığını, tekne sahiplerinin ödemesi gereken paraların tahsil edilemediğini belirten Üstel, bu konuda gerekli duyuruların yapıldığını, ödeme yapmayanlar hakkında hukuki işlem başlatılacağını kaydetti.
   Diyalog’a konuşan Üstel şöyle dedi: 
“Girne Antik Limanı iyileştireceğiz. Bütün projelerimizi yaptık ihale aşamasındayız. Dosya yüksek anıtlar kurulundadır. Yüksek Anıtlar Kurulundan çıktıktan sonra da ihaleye gidecek parası bloke edilmiştir. Girne Atik Limanının yapılması için yaklaşık 9 buçuk milyon TL bloke edilmiştir. İhale aşamasından sonra üç ay içerisinde bitireceğiz süratli bir şekilde yapıyoruz. Beklediğimizden 15 günlük bir rötarımız oldu. Bu da Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Turizm Bakanlığının altında değil ilk defa farklı bir Bakanlığın altında yer aldı. Dışişleri Bakanlığı altındadır onun da müdürü yoktu yeni atandı, şimdi işlemler artık yapılabiliyor. Bizim dosyamız Yüksek Anıtlar Kurulunun istediği şekilde hazırlanmıştır imza alınacak ve önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacak. 

Tekne sahiplerine önce çağrı…
Üstel, limanı kullanan tekne sahiplerine de çağrı yaparak şunları aktardı:
“Ben göreve geldiğim Haziran ayı itibariyle Girne Atik Limanı için Türkiye’den de destek alarak çalışmalara başladık. Orada çalışanlar ne yazık ki ciddi bir boşluktan dolayı herkes istediğini yaptı bundan sonra süreç öyle çalışmayacak. Orada bulunan tekne sahipleri uzun zaman paralarını ödemediler bakımları da yapılmadı şu anda el koyduk oraya. Esnafla çalışmalarımızı yaptık 14 Kasımda halkı bilgilendirdik, yatçılarla da balıkçılarla da konuştuk. Ödenmeyen harçların ödenmesi için  duyurularını yaptık, sahipsiz olan tekneler için de hukuken mücadelemizi başlattık. Sonucun çok güzel olacağını söyleyebilirim.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474